Mini Kreta Guide

  • 08.08.2016 kl. 18:45

Hei! Det siste jeg skrev var at vi blogges fra Hellas, det skjedde altså ikke. Dagene flyr virkelig når man er på ferie, og jeg ville nyte hvert sekund av den.

Jeg har vært i Hellas og på Kreta en del ganger før, så jeg vil påstå at jeg er ganske godt kjent på øyen. Derfor har jeg laget en mini Kreta guide, hvor jeg deler mine opplevelser, og jeg håper dere finner mine tips og anbefalinger hjelpsom. :-) 

 


 

REISEN

Fra Bergen tar selve flyreisen tar litt i overkant av 4 timer, og det er ikke mangel på flyselskaper som tar deg ned til varmen. Du kan også bestille pakkereiser med reiseselskaper som Ving, Startour, Apollo osv.

 

HOTELL

Det være lurt å først bestemme hvilke by og område du vil tilbringe ferien i, før man tar fatt på hotellsøket. Om man først peiler seg inn på hvilke by og område man vil besøke, blir ikke hotellsøket like overveldende, å det er lettere å finne det perfekte hotellet med den perfekte beliggenheten for ferien din. 

Min favorittby å feriere i på Kreta er Chania, og mitt favoritt område må bli Platanias. :-) Der bor man nærme stranden, samtidig som det finnes mange resturanter og butikker i område. Dessuten er storbyen Chania bare en liten busstur unna. Hotellet vi bodde på denne gang het Erato, og lå rett på stranden. Herlig!

 

OPPLEVELSER

Det er deilig med late dager på stranden, men innimellom kan det være godt å fylle dagene med nye opplevelser også. Jeg har selv testet ut en del utflukter på Kreta gjennom årene, og her er mine favoritter:

· Ruinene i Knossos og Heraklion 
· Stranden Elafonisi, som er Kretas svar på Maldivene
· Fottur i Samaria ravinen

På Kreta kryr det av skjulte perler i form av kule grotter og fine strender som også er verd et besøk. Agia Sofia grotten i Topolia er utrolig stilig, og beachen i Paleochora er veldig fin og litt mindre folksom enn Elafonisi. Badeland finnes det også mange av, som er perfekt hvis man reiser med barn. 
Selv kunne jeg absolutt tenkt meg å besøke Spinalonga en dag.

Den eneste utflukten jeg skulle ønske jeg hadde droppet var sjørøvercruise fra byen Rethymnon. Båtturen skulle ta et par timer, men pga høye bølger måtte båten seile i sikksakk, og det gjorde at turen ble myye lengre enn planlagt. I tillegg var det mange som ble båtsyk, og la oss bare si at disse menneskene ikke
hadde noe filter på hvor det er greit å kaste opp. Spy, spy og spy er stikkord på denne turen. Det er mulig vi bare var uheldig med valg av dag å gjennomføre utflukten på, men jeg har ikke noe som helst behov for å gjøre det igjen. That's for damn sure!


 

GO ACTIVE

Samaria ravinen, som jeg nevnte under favoritt opplevelser, er en gåtur gjennom en kløft i fjellet. Hele turen fra toppen av fjellet og ned til stranden er ca 18,2 km, men det er mulighet å bli kjørt de siste 2 km dersom man skulle ønske det. Det er en lang tur hvor man går i mange timer, men siden man går nedover er det ikke en spesielt tung tur. Terrenget derimot er ganske røft så det er lett å vrikke en fot. Samaria Ravinen er faktisk Europas lengste ravine!SHOPPING

På Kreta finnes det masser av markeder og lokale butikker hvor man får tak i alt fra frukt og fisk, til klær, lærprodukter, sko og souvenirer. På Kreta er de også stor på oliven, og man kan få kjøpt omtrent alt mellom himmel og jord laget av oliven. Et lite tips; fuktighetskremmene er helt amazing!

I større byer som Chania finner man også et ganske så bra utvalg av kjedebutikker som f.eks. H&M, Sephora, GANT, Pull & Bear, Bershka, ZARA osv. Et lite tips er å sjekke åpningstidene før du tar turen inn til byen. Jeg har hatt et par bomturer hvor vi har kommet midt i siestaen. 

 

Hvis det er noe mer dere lurer på, skriv gjerne i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan ♥ 

Kroatia 2015

  • 21.08.2015 kl. 12:00

Hei og god morgen! Jeg håper alle har hatt en like deilig morgen som meg. Ingenting slår de dagene man kan gå til sengs uten å ha på alarm på neste morgen OG nyte en deilig helgefrokost med god tid.

 

Sist uke var jeg, som jeg har nevnt tidligere, på ferie i Kroatia. Nærmere bestemt Split.

Det var første gang for alle, utenfor Silje som hadde vært innom byen på en tidligere cruiseferie. Vi gledet oss veldig til sol og varme, spesielt da sommeren hjemme i Norge ikke har vært noe å skryte av. Jeg reiste sammen med roomiene mine i Stavanger, Silje og Karoline.
Vi hadde leid oss en leilighet litt utenfor byen, nærmere stranden. Etter å ha besøk strendene i byen er jeg veldig glad for at vi valgte å bo litt utenfor. "standen" om jeg kan kalle det det, var ikke veldig imponerende. Det var for det meste en kai av betong, og et lite område med sandstrand, den biten var såklart stappfull. Jeg følte meg litt som sild i tønne der vi lå, så vi nøyet oss med en dag på bystranden.
Der vi bodde, litt utenfor bykjernen var det mye større strand og litt mindre folk. Vi fikk solsenger hver dag og kunne nyte lunsjen i en av barene som lå langs stranden. På kveldene tok vi buss eller taxi inn til byen og shoppet litt i handlegatene og spise god middag. 

Jeg ble veldig overrasket over shoppingen i Split. Jeg forventet meg for det meste "jalla-sjapper" og boder med klær, men der tok jeg feil. Det var blant annet butikker som Zara, Guess og Bershka i handlegaten. Vi besøkte et kjøpesenter sister dagen som også hadde mange kule butikker blant annet Mango, Nike, Adidas osv. Kjøpesenteret het City Senter One og anbefales på det varmeste dersom du ønsker en pause fra den stekende solen. Foodcourten her er også knallbra!

 

Denne ferien var ment for å bare slappe av på stranden, kose oss med en god mojito til middagen og bare lade batteriene til et nytt skole år. Men vi lot likevel en dag i stå åpen i kalenderen for aktiviteter. Denne dagen gikk til båttur til øyen Hvar. Ida Wulf var også der i sommer, hun har litt finere bilder på sin blogg en meg. Alle bildene under er faktisk tatt med mobilkamera da jeg hadde glemt speilrefleksen i Stavanger. :-)

Anyways, her kommer et lite bildedryss med de bildene jeg hadde tilgjengelig. Bildene er tatt i Hvar, på bystranden, vår strand og gamle byen fra uken i Kroatia. Jeg kommer til å legge ut fler og beder bilder så fort jeg får dem tilsendt. 

 

  

Reiseguide: New York City

  • 22.02.2014 kl. 00:08

Her kommer en aldri så liten reiseguide fra the city that never sleeps, New York.

 

Først må jeg bare si at det er umulig å forklare i ord hvor magisk denne byen faktisk her. Jeg har aldri vært særlig giret på NYC før, men etter at jeg besøkte byen er det som om jeg har en trang til å reise tilbake fortest mulig. Her har ikke fått nok at denne fantastiske byen. Jeg tror aldri man blir helt mettet av den utrolige stemningen og atmosfæren som er i New York.

Det får meg sikkert til å høres ut som en tufs, men jeg lover dere. Hvis dere har vært i New York, ja, da vet dere hva jeg snakker om, hvis ikke dere har vært i New York vet dere ikke hvor mye dere går glipp av! Hopp på første fly :-)

 

 

 

 

 Central park er GIGANTISK! Jeg kan love dere at den er minst 40 ganger større enn det dere tror den er. 
Da sier det seg selv at det er masse å oppleve i denne gigantiske parken. Du kan blant annet ha picknick her dersom været tillater det. Hvis ikke finnes det flere spisesteder her blant annet Boathouse som er kjent fra for eksempel Sex and the City.. Utenfor Boathouse er det også en dam hvor man kan leie kajak og padle rundt i dammen.  Tips: det kan være lurt å bestille bord på forhånd dersom dere skal spise på Boathouse. Det er et veldig populært sted, spesielt for bryllupsmiddag.

 

Det er utrolig koselig å bare gå seg en tur rundt i parken å nyte omstendighetene. Man kan også ta seg en joggetur eller sykkeltur dersom du er litt sporty. Central park har også en egen dyrepark som man kan besøke. 

 

 

 

Jeg anbefaler rockefeller Center på det varmeste. For det første er det mye billigere enn Empire State, dessuten er det mye mindre kø og folk på toppen. Vi stod ikke i kø i det hele tatt da vi var her, det var heller ikke crowded oppe på toppen. 

Uansett er utsikten herfra myyee finere enn fra Empire State. Fra toppen av rockefeller har du itsikt over hele central park, og man får med empire state i utsikten. 

 

 

 

Det er mange muligheter å se frøken frihet. Den enkleste måten er å ta gratisfergen som går rundt øyen, da får du sett den fra alle vinkler. 
Fergene går ca hver halv time tror jeg. Det bygger seg som regel opp en stor folkemengde så det gjelder å være i god tid eller hoppe over en og ta neste ferge, slik at dere kommer fremst i køen. 
Basse og jeg kom aldri lengre enn fergestasjonen så her har jeg dessverre ikke mer å dele. Shopping fristet mer i våres øyne hehe.

 
 

Times Square. Det er kult å gå her en gang eller to for å se seg litt rundt, men det holder. Det er så S-Y-K-T mye folk på times square på alle døgnets tiden, du holder ikke ut særlig lengre. For all del, IKKE bestillt hotell her!

 

Butikkene som ligger her finner dere også i andre roligere strøk.

 

 

9/11 memorial er absolutt å anbefale. Det var ganske spesielt å være her, samtidig er det en fin opplevelse om jeg kan si det sånn. Det er vanskelig å forklare stemningen siden så mye har skjedd på den plassen. Det er trist, men også spennende og fint å se hvordan de bygger seg opp etter en slik hendelse. Da Silje og jeg besøkte WTC var allerede et av de nye tvillingtårnene nesten ferdigygget. Hele memorial området er utrolig fint. Navnene til alle som døde i angrepet står på memorialene, og det blir plassert roser i navnet til en avdød på hans/hennes bursdag. Det koster ingenting å komme inn, men man blir bedt om å gi en liten donasjon (typ 15-20$, lommerusk for en nordmann altså), og som takk for støtten får man et armbånd. 9/11 museet som er inne på memorialplassen var stengt da vi var her, men jeg tror de viser gjenstander, bilder og filmer fra den tragiske hendelsen der inne.

 

 

 

 Jeg skulle så indelig ønske at Basse og jeg hadde tatt oss en spasertur over den berømte boren. Så langt kom vi altså ikke. Vi var derimot i Brooklyn Bridge Park som ligger rett nedenfor broen. Derfra har er utsikten av Manhatten helt amazing! Reis gjerne på dagtid og kveldstid og nyt den nydelige utsikten. 
Om dere ikke vil gå over broen går det båttaxier fra Manhattan og over til Brooklyn Bridge Park. 

 

 

 

5th Avenue. 
5th avenue er obligatorisk når man besøker New York. Her finner dere ALT av butikker. Alt fra luksuriøse butikker som Chanel, Louis Vuitton, Harry Winston og Tiffany & Co. til mer "vanlige" butikker som HM osv. 
Dere finner også Barney's New York, Saks fifth avenue og Bergdorf Goodman som er flere små "butikker" samlet i en stor, hvor butikkene har forskjellige avdelinger.
Victoria's Secret sin flagshipstore ligger her, og den er på 3 svære etasjer! Ikke bare gå i butikkene, men nyyyt den fine byen rundt dere. Spesielt 5th ave. er en kjempe fin plass. Åpent, ryddig, ren osv.
Ikke glem Park ave. og Madison ave. som ligger parallelt med 5.th :-)  

 

Soho
Soho er ikke bare et kjempe koselig område å tulse rundt i, men shoppingen er også utrolig bra her. Her ligger det meste av butikker, alt fra eksklusive butikker som Mulberry, Saint Laurent osv. til Victoria's Secret,  Top Shop osv. Like obligatorisk som 5.th avenue syntes jeg. Selvom begge plassene tilbyr de samme butikkene er stemningen helt annerledes. 

 

Dylan's Candybar ligger på 5th. avenue. Dylans Candybar er drevet av datteren til selveste Ralph Lauren, og det er ikke mindre enn1 verdens største snopebutikk. Interiøret i butikken er utrolig kult, og butikken er på hele 3 etasjer! 

 

Nike World og Henry bendel er også verdt er besøk.

 

A Second Chance er en luksus brukt butikk som ligger i Soho. Her selger de kun merkevarer som Chanel, Louis Vuitton, Hermes osv. Det er for det meste vesker, men de har også masse sko, acc og klær ect. Det er en helt legit butikk som har blitt omtalt om i flere artikkler, og damene som jobber der vet hva de snakker om. Jeg troor det var her Ida Wulf kjøpte sin Chanel veske, Basse kjøpte sin LV veske her også. Absolutt verd et besøk!

 

Woodbury Commons er et stort luksus outfet som ligger et stykke utenfon Manhattan. Har man en dag til overs ville jeg anbefalt en tur hit. Her får du merkevarer til en billig(ere) penge siden det er varer fra tidligere sesonger. 

 

Markeder er alltid kult å besøke. Jeg har selv vært på et marked i Hell's Kitchen, men jeg skriver ikke noe utdypende om det, rett og slett fordi jeg ble skikkelig skuffet da vi kom hit etter å ha lest utrolig mye bra. Basse og jeg bestemte oss for å dra på Brooklyn Flea Market, men vi klarte å dra på marked et helt annet sted hvor de bare hadde mat og hjemmelagde smykker. Jeg har ingen anbefalinger å komme med bortsett fra at jeg har hørt og lest utrooolig mye bra om Brooklyn Flea Market. Prøv å ta dere en tur hit, og kom gjerne med tilbakemeldinger! Neste gang jeg er i NYC er dette første punkt på to do-listen min.

 

 

 

Det var litt vanskelig å sette alt under kategorier, dessuten hadde det blitt altfor mye arbeid så her kommer en del generelle tips som er lurt å ha i bakhodet i New York, og litt forskjellige anbefalinger.

 

Nabolag/ Områder


-> Greenwhich Village. 
Her finner dere blant annet Magnolia Barkey som er kjent fra for eksempel sex and the city. (Dessuten har de verdens beste cupcackes) Carrie's step, også fra sex and the city, ligger her. 
Området har imponerende shoppingmuligheter som blant annet Mulberry, Marc JAcobs osv.

 

-> Upper East Side.
Hele området er så utrolig fint. Silje og jeg ruslet rundt på upper east side i evigheter å så på alle de fine byggningene med doormen i dress. Det ligger også en del bruktbutikker her hvor de selger en og annen louis vuitton. Vera Wang sin brudebutikk er verdt å få med seg. (bare det å gå fordi butikken er et syn)

 

-> Financial Destrict.
Her ligger blant annet Wall Street. Jeg syntes dette var kult å se selvom jeg ikke akkurat er super engasjert i aksjer og lignende. 

 

-> Gossip Girl Tour ect.
Det er mulig å melde seg på turer som viser kjente steder fra forskjellige tv-serier. Vi deltok ikke på noen organiserte turer, men vi valgte å besøke noen steder som er kjent fra Gossip Girl. (rettelse; jeg tvinge Basse til å være med). 
Vi besøkte blant annet The Met Steps, The Palace Hotel og Synod of Bishops som er hvor de filmet skolen i de første sesongene. Jeg syntes det var skikkelig stas å besøke disse stedene. 

 

Eksempler på turer/ steder fra tv-serier man kan besøke;
Sex and the City tour
How I Met Your Mother tour 
Ect.

 

-> Broadwayshow.
Her har jeg dessverre ingen anbefalinger å komme med da Basse og jeg aldri kom oss på boradway show. Neste gang!
Hvis dere har noen anbefalinger, kom gjerne med de.

 

-> Grand Central Terminal.
Bedre kjent som grand central station, eller central station. Det er umulig å ikke bli imponert av å gå her inne. Food court'en er dessuten superbra! Absolutt verd et besøk.

 

-> The American museum of national history.
Dette museet er ganske kjent, det har blant annet blitt vist i filmer som "natt på museet 1 & 2". Basse og jeg gikk her en dag fordi det regnet sånn ute. Det var egentlig faktisk ganske kult å være her, fordi det er så mye du kjenner igjen fra filmer og tv-serier. 

 

-> Resturanter.
Når det kommer til resturanter har jeg dessverre ikke så mye å komme med siden jeg ikke husker alle stedene vi spiste på. Jeg kan derimot varmt anbefale følgene steder; 

-Nobu

-Tao

-Boathouse

-Hard rock cafè

 

 
Hanne

Hei! Mitt navn er Hanne, 24år fra Bergen. Jeg er en reiseglad jente med stor interesse for mote, skjønnhet og velvære samt trening og en sunn og aktiv livsstil.
Kontakt: hadaot@hotmail.com


Follow


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no