Oppskrift på saftig gulrotkake

  • 24.09.2017 kl. 14:49

Det er sjeldent jeg eksperimenterer på bakefronten, - som regel disker jeg opp noe lettvint som en posebrownie (som forresten er supergod!) for spesielle anledninger, men til bursdagen min i år bestemte jeg meg for å gjøre noe litt ekstra, og satt i gang et ordentlig bakeprosjekt. Kaken smakte jeg først da en kollega hadde den med på jobb, snill som hun her, og jeg har drømt om den helt siden. Den smaker virkelig himmelsk!  Gulrotkaken er så saftig og smakfull, jeg får vann i munnen bare av tanken. MMmmm! Det var ikke et stykke igjen på kveldens ende så gjestene var ikke uenig!

 

Oppskriften fikk jeg av en kollega, men jeg tror den er hentet fra Det Søte Liv. Jeg skal definitivt lage kaken flere ganger! 

 

 

· GULROTKAKE OPPSKRIFT ·

- Kaken -

 

3dl sukker
2,25dl matolje
3dl egg
3,75dl hvetemel
1,5ts natron
1,5ts bakepulver
1,5 kanel
375gr gulrot

 

- Frosting -

 

125gr smør
200gr kremost naturel
250gr melis
1,5ts vaniljesukker

 

 

· FREMGANGSMÅTE ·

1. Visp sammen sukker og olje i en bakebolle. Pisk inn eggene til blandingen blir tykk og lys. Sikt så sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland alt sammen til en jevn deig. Rør til slutt inn revet gulrot.

2. Ha deigen i en bakepapirkledd form. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

3. For å lage frostingen; rør sammen smør og litt melis til du får en smørkrem. Tilsett så kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Fordel ostekremen i et tykt lag over hele kaken og sett den på kjøl til forstingen har stivnet. Kaken smaker best avkjølt så oppbevar den gjerne i kjøleskapet. Tips! kaken kan også fryses med ostekremen på. 

 

 

 

Enjoy!
♥♥♥♥♥

Proteinrik og kalorifattig gelè

  • 17.02.2017 kl. 17:00

Hjemmelaget gele har lenge vært en stor favoritt. Vanligvis lager jeg gele av Zeroh! saft, men da cravingen meldte seg og jeg ikke hadde zero saft i hus, var det på tide å bli kreativ. Jeg bestemte meg for å prøve ut oppskriften med myprotein BCAA istede for saft, og resultatet var enda bedre enn vanlig. Namm!

 



 

Du trenger:

5dl vann
1 1/5 scoops BCAA (myprotein med mango smak)
5-6 gelatinplater

 

Jeg har BACCA med smak av mango, og den passet ypperlig til en forfriskende gele. Slik går du frem: legg gelatinplatene i bløt i lunket vann i noen minutter. Mens gelatinen mykes opp, varmer du enkelt opp vann og BACCApulver i en kjele. Tilsett gelatinplatene og rør godt sammen til gelatinen er helt oppløst. Pass på at det ikke koker, det skal bare varmes. 
Hell så blandingen over i form/ glass, og sett den til kjøl. Det tar som regel noen timer til geleen er helt stivnet.Geleen er kalorifattig og full av protein, så her kan du forsyne deg flere ganger med god samvittighet! 
 


 

PSST... dobble gjerne oppskriften! Den holder seg godt i kjøleskapet i noen dager ekstra. 

Dessert på 1-2-3!

  • 24.09.2016 kl. 22:29

Innlegget skulle blitt publisert lørdag morgen, men forhåndsinstillingen var stillt inn feil. My bad!​​​​


 

Wuho, endelig er helgen er her, og hva er vell bedre enn en knallgod å lettvindt dessertoppskrift på en Lørdag? 
Jeg er i grunn ikke en stor dessertfan, men som dere vet liker jeg å prøve ut nye sunnere alternativer til snacks og annen kosemat. Jeg kom tilfeldigvis over denne oppskriften, å den var rett og slett så enkel at jeg hev meg rundt på kjøkkenet med engang, å vipps var den klar! 

 

Alt du trenger er: 

♥ Kjeks av eget ønske (digestivekjeks kan brukes for en litt sunnere versjon, mens safarikjeks er perfekt til helgekosen!)
♥ Mager vaniljekesam
♥ Ferske blåbær eller annen frukt til topping

Knus et par kjeks i små biter å ha i en liten skål eller serveringsglass. Ha over en stor skje mager vaniljekesam og topp med fersk frukt.


 

Denne desserten er perfekt når søtsuget melder seg og du vil ha noe som går raskt å lage, for lettere enn dette blir det virkelig ikke. 
Man kan også snu og vende på oppskriften å få andre gode smakskombinasjoner. Tilslørte kesampiker for eksempel, høres knallgod ut. Da bruker du akkurat samme fremgangsmåte som i oppskriften over, men du erstatter blåbærene med eplemost. MMmmm!

 

Bon Appetit!

oppskrift: grove vafler

  • 30.06.2016 kl. 15:40

Hei! Den siste tiden har jeg fått helt dilla på grove vafler. Deilige sunne, sukkerfrie og næringsrike vafler kan nytes både til frokost, lunsj, middag og kvelds, og de passer perfekt som påfyll sammen med en frisk smoothie etter trening. Disse vaflene er vanvittig gode, spesielt toppet med sukkerfritt syltetøy og brunost!

I dag laget jeg en ny blanding å stekte to vafler som jeg spiste til lunsj. Vaflene er grove og veldig mektig, så to stk var akkuratt nok til å gjøre magen mett. Resten av røren har jeg i en flaske i kjøpeskapet, slik at jeg kan nyte nystekte vafler til lunsj hver dag. MMmm♥

 

 

⋅ Oppskrift ⋅

 

1 1/2 dl havremel - 2dl sammalt hvete - 1ss sukrin - 1 ts kardemomme - 1/2 ts bakepulver - 2 ss mager vaniljekesam - 2 egg - 4dl melk - 2 ss vita hjertego lett smør

Oppskrift: proteinrundstykker

  • 06.05.2016 kl. 10:30

God Fredagsmorgen alle sammen. Det finnes vell ikke en bedre måte å starte helgen på, enn med en skikkelig god frokost?

I gårkveld laget jeg et ny porsjon med proteinrundstykker som er perfekt til helgekosen. Den oppskriften vil jeg dele med dere i dag!

Den er superlett, det tar max 15minutter å lage, å rundstykkene er kjempe sunn og proppfull av proteiner. 

 

Du trenger helt enkelt:
- 4 egg
- En stor boks cottage cheese (400g)
- 400gr havregryn
- 1ts bakepulver
- Basilikum


 

Bland først sammen cottagecheese, barepulver, basilikum og egg. Kjør blandingen med en stavmikser til røren er glatt. 
Tilsett så 400gr havregryn, rør godt og gjør røren en gang til med stavmikseren. 
Form rundstykkene i ønsket størrelse og stek på 200grader med varmluft i ca.20 minutter. 

 

Blanding gir ca.15 stk. Jeg eksperimenterte litt med størrelsen på rundstykkene denne gang, derfor er noen små og noen større. 
Ha på ønsket pålegg og nyt ♥


PSST.. disse rundstykkene er perfekt å ha med i lunsjboksen på skole og jobb. :-)

Tips til sunn snack

  • 11.03.2016 kl. 10:00

God morgen søtiser! Jeg har nok en oppskrift på lur som jeg vil dele med dere i dag. Eller, oppskrift er det vell kanskje ikke, men heller et tips til en kjempegod og sunn snack som dere kan kose dere med, og det med god samvittighet. Jeg har fått helt hangup på disse lefsene i det siste, å lager det gjerne til både frokost og kvelds. Det er kjempe enkelt å lage, og smaker supergodt. :-) Yummi!

 

Du trenger:

♦ Lefse (i dag brukte jeg leftover tacolefser, men for en sunnere variant er speltlomper et godt alternativ)
♦ Kremost med ønsket smak
♦ Kylling eller kalkunpålegg
♦ Ost
♦ Avokado
♦ Paprika

 



Disse lefsene kan man egentlig lage med hva som helst. Her er det kun fantasien setter grenser! Jeg liker også å bytte ut avokado med ruccolasalat for litt mer smak, og slenge på litt ekstra grønnsaker som agurk og tomat. 

Oppskrift - blomkål og brokkoligrateng

  • 08.03.2016 kl. 19:10

Hei dere! Jeg håper dere har hatt en fin start på uken sålangt. Selv har jeg sittet på grupperom 232 med nesen i pensumbøkene hele dagen. Heldigvis var klassevenninnen min Sunniva der også, da ble det plutselig ikke så kjedelig likevel. Ta gjerne en titt på bloggen hennes HER.

I dag bestemte jeg meg for å prøve ut en ny oppskrift på en middagsrett jeg har hatt lyst til å lage lenge, nemlig blombkål- og brokkoligrteng. Maten smakte kjempe godt, og ikke minst kjempe sunt. Brokkoli er blant de aller beste grønnsakene du kan spise, og i tillegg til å være proppfull av smak, er den kalorifattig og utrolig næringsrik. Blant annet er det en god kilde til mineraler som jern, kalsium og kalium, er den rik på vitamin A,C,K og E, og inneholder en rekke antioksidanter. Jeg ble litt ivrig i kokkeleringen så fotografering underveis ble helt glemt, men jeg fant noen på meny sin hjemmeside som får duge. Hva er vell et blogg innlegg uten bilder? :-)

 



 



Først deler du opp blomkål og brokkoli i små buketter. Stek bukettene i to omganger raskt i litt olivenolje på høy varme. Krydre med saly og pepper og hell alt over i en passende ildfast form og dryss over ost.
Deretter blander du sammen melk, fløte, hvitløk og timian. Hell blandingen over grønnsakene og bak gratengen på 210 ˚C i ca. 20 minutter eller til overflaten er gyllen. 

 

MMMmmm...♥

mattips: hjemmelaget musli

  • 12.05.2015 kl. 11:42

Hei dere!

 

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift til dere. Oppskriften på kjempe god hjemmelaget musli som kan brukes til alt mulig. Min favoritt er i youghurt med masse frukt og bær, og honning.
Ingredienser kan sløyfes og erstattes med hva enn du foretrekker, men blandingen i denne oppskriften er min favoritt :-)


Bland sammen havregryn, linfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner i en bolle. Jeg bruker litt mer havregryn enn frø for å få litt større blanding.

 

 

Hakk opp nøtter, mandler, peanøtter, brente mandler og valnøttkjerner i biter og ha i blandingen. De lir ekstra crunchy hvis nøttebitene ikke er for små.

 

 

 

Ha i en skje med olje for å binde blandingen, og en del honning for ekstra god smak. Ha til slutt i kanel og kardemomme før du blander sammen alt og legger det på en plate.
Sett blandingen i ovnen på varmluft 180 grader. Stekes i 5minutter før du tar blandingen ut og rører litt i den slik at den ikke blir svidd, før den stekes i 5minutter til. 
Det kan være lurt å følge litt med, for det kan fort bli svidd om det står for lenge. 



 

Et bonus tips er å la platen stå i ovnen i en time eller to med luken halvveis åpen. Da blir de ekstra crunchy! Blandingen skal se slik ut:
MMMMmmm 

 



 

Skrive gjerne i kommentarfeltet om dere prøver oppskriften! :-)


 

Hanne

Hei! Mitt navn er Hanne, 24år fra Bergen. Jeg er en reiseglad jente med stor interesse for mote, skjønnhet og velvære samt trening og en sunn og aktiv livsstil.
Kontakt: hadaot@hotmail.com


Follow


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no