Oppskrift p saftig gulrotkake

  • 24.09.2017 kl. 14:49

Det er sjeldent jeg eksperimenterer p bakefronten, - som regel disker jeg opp noe lettvint som en posebrownie (som forresten er supergod!) for spesielle anledninger, men til bursdagen min i r bestemte jeg meg for gjre noe litt ekstra, og satt i gang et ordentlig bakeprosjekt. Kaken smakte jeg frst da en kollega hadde den med p jobb, snill som hun her, og jeg har drmt om den helt siden. Den smaker virkelig himmelsk!  Gulrotkaken er s saftig og smakfull, jeg fr vann i munnen bare av tanken. MMmmm! Det var ikke et stykke igjen p kveldens ende s gjestene var ikke uenig!

 

Oppskriften fikk jeg av en kollega, men jeg tror den er hentet fra Det Ste Liv. Jeg skal definitivt lage kaken flere ganger! 

 

 

GULROTKAKE OPPSKRIFT 

- Kaken -

 

3dl sukker
2,25dl matolje
3dl egg
3,75dl hvetemel
1,5ts natron
1,5ts bakepulver
1,5 kanel
375gr gulrot

 

- Frosting -

 

125gr smr
200gr kremost naturel
250gr melis
1,5ts vaniljesukker

 

 

FREMGANGSMTE 

1. Visp sammen sukker og olje i en bakebolle. Pisk inn eggene til blandingen blir tykk og lys. Sikt s sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland alt sammen til en jevn deig. Rr til slutt inn revet gulrot.

2. Ha deigen i en bakepapirkledd form. Stek kaken midt i ovnen ved 175C i ca 40 minutter. Avkjl kaken i formen.

3. For lage frostingen; rr sammen smr og litt melis til du fr en smrkrem. Tilsett s kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Fordel ostekremen i et tykt lag over hele kaken og sett den p kjl til forstingen har stivnet. Kaken smaker best avkjlt s oppbevar den gjerne i kjleskapet. Tips! kaken kan ogs fryses med ostekremen p. 

 

 

 

Enjoy!
♥♥♥♥♥

Proteinrik og kalorifattig gel

  • 17.02.2017 kl. 17:00

Hjemmelaget gele har lenge vrt en stor favoritt. Vanligvis lager jeg gele av Zeroh! saft, men da cravingen meldte seg og jeg ikke hadde zero saft i hus, var det p tide bli kreativ. Jeg bestemte meg for  prve ut oppskriften med myprotein BCAA istede for saft, og resultatet var enda bedre enn vanlig. Namm!

 



 

Du trenger:

5dl vann
1 1/5 scoops BCAA (myprotein med mango smak)
5-6 gelatinplater

 

Jeg har BACCA med smak av mango, og den passet ypperlig til en forfriskende gele. Slik gr du frem: legg gelatinplatene i blt i lunket vann i noen minutter. Mens gelatinen mykes opp, varmer du enkelt opp vann og BACCApulver i en kjele. Tilsett gelatinplatene og rr godt sammen til gelatinen er helt opplst. Pass p at det ikke koker, det skal bare varmes. 
Hell s blandingen over i form/ glass, og sett den til kjl. Det tar som regel noen timer til geleen er helt stivnet.Geleen er kalorifattig og full av protein, s her kan du forsyne deg flere ganger med god samvittighet! 
 


 

PSST... dobble gjerne oppskriften! Den holder seg godt i kjleskapet i noen dager ekstra. 

Dessert p 1-2-3!

  • 24.09.2016 kl. 22:29

Innlegget skulle blitt publisert lrdag morgen, men forhndsinstillingen var stillt inn feil. My bad!​​​​


 

Wuho, endelig er helgen er her, og hva er vell bedre enn en knallgod  lettvindt dessertoppskrift p en Lrdag? 
Jeg er i grunn ikke en stor dessertfan, men som dere vet liker jeg prve ut nye sunnere alternativer til snacks og annen kosemat. Jeg kom tilfeldigvis over denne oppskriften, den var rett og slett s enkel at jeg hev meg rundt p kjkkenet med engang, vipps var den klar! 

 

Alt du trenger er: 

♥ Kjeks av eget nske (digestivekjeks kan brukes for en litt sunnere versjon, mens safarikjeks er perfekt til helgekosen!)
♥ Mager vaniljekesam
♥ Ferske blbr eller annen frukt til topping

Knus et par kjeks i sm biter ha i en liten skl eller serveringsglass. Ha over en stor skje mager vaniljekesam og topp med fersk frukt.


 

Denne desserten er perfekt nr stsuget melder seg og du vil ha noe som gr raskt lage, for lettere enn dette blir det virkelig ikke. 
Man kan ogs snu og vende p oppskriften f andre gode smakskombinasjoner. Tilslrte kesampiker for eksempel, hres knallgod ut. Da bruker du akkurat samme fremgangsmte som i oppskriften over, men du erstatter blbrene med eplemost. MMmmm!

 

Bon Appetit!

oppskrift: grove vafler

  • 30.06.2016 kl. 15:40

Hei! Den siste tiden har jeg ftt helt dilla p grove vafler. Deilige sunne, sukkerfrie og nringsrike vafler kan nytes bde til frokost, lunsj, middag og kvelds, og de passer perfekt som pfyll sammen med en frisk smoothie etter trening. Disse vaflene er vanvittig gode, spesielt toppet med sukkerfritt syltety og brunost!

I dag laget jeg en ny blanding  stekte to vafler som jeg spiste til lunsj. Vaflene er grove og veldig mektig, s to stk var akkuratt nok til gjre magen mett. Resten av rren har jeg i en flaske i kjpeskapet, slik at jeg kan nyte nystekte vafler til lunsj hver dag. MMmm♥

 

 

⋅ Oppskrift ⋅

 

1 1/2 dl havremel - 2dl sammalt hvete - 1ss sukrin - 1 ts kardemomme - 1/2 ts bakepulver - 2 ss mager vaniljekesam - 2 egg - 4dl melk - 2 ss vita hjertego lett smr

Oppskrift: proteinrundstykker

  • 06.05.2016 kl. 10:30

God Fredagsmorgen alle sammen. Det finnes vell ikke en bedre mte starte helgen p, enn med en skikkelig god frokost?

I grkveld laget jeg et ny porsjon med proteinrundstykker som er perfekt til helgekosen. Den oppskriften vil jeg dele med dere i dag!

Den er superlett, det tar max 15minutter lage,  rundstykkene er kjempe sunn og proppfull av proteiner. 

 

Du trenger helt enkelt:
- 4 egg
- En stor boks cottage cheese (400g)
- 400gr havregryn
- 1ts bakepulver
- Basilikum


 

Bland frst sammen cottagecheese, barepulver, basilikum og egg. Kjr blandingen med en stavmikser til rren er glatt. 
Tilsett s 400gr havregryn, rr godt og gjr rren en gang til med stavmikseren. 
Form rundstykkene i nsket strrelse og stek p 200grader med varmluft i ca.20 minutter. 

 

Blanding gir ca.15 stk. Jeg eksperimenterte litt med strrelsen p rundstykkene denne gang, derfor er noen sm og noen strre. 
Ha p nsket plegg og nyt ♥


PSST.. disse rundstykkene er perfekt ha med i lunsjboksen p skole og jobb. :-)

Tips til sunn snack

  • 11.03.2016 kl. 10:00

God morgen stiser! Jeg har nok en oppskrift p lur som jeg vil dele med dere i dag. Eller, oppskrift er det vell kanskje ikke, men heller et tips til en kjempegod og sunn snack som dere kan kose dere med, og det med god samvittighet. Jeg har ftt helt hangup p disse lefsene i det siste,  lager det gjerne til bde frokost og kvelds. Det er kjempe enkelt lage, og smaker supergodt. :-) Yummi!

 

Du trenger:

♦ Lefse (i dag brukte jeg leftover tacolefser, men for en sunnere variant er speltlomper et godt alternativ)
♦ Kremost med nsket smak
♦ Kylling eller kalkunplegg
♦ Ost
♦ Avokado
♦ Paprika

 



Disse lefsene kan man egentlig lage med hva som helst. Her er det kun fantasien setter grenser! Jeg liker ogs bytte ut avokado med ruccolasalat for litt mer smak, og slenge p litt ekstra grnnsaker som agurk og tomat. 

Oppskrift - blomkl og brokkoligrateng

  • 08.03.2016 kl. 19:10

Hei dere! Jeg hper dere har hatt en fin start p uken slangt. Selv har jeg sittet p grupperom 232 med nesen i pensumbkene hele dagen. Heldigvis var klassevenninnen min Sunniva der ogs, da ble det plutselig ikke s kjedelig likevel. Ta gjerne en titt p bloggen hennes HER.

I dag bestemte jeg meg for prve ut en ny oppskrift p en middagsrett jeg har hatt lyst til lage lenge, nemlig blombkl- og brokkoligrteng. Maten smakte kjempe godt, og ikke minst kjempe sunt. Brokkoli er blant de aller beste grnnsakene du kan spise, og i tillegg til vre proppfull av smak, er den kalorifattig og utrolig nringsrik. Blant annet er det en god kilde til mineraler som jern, kalsium og kalium, er den rik p vitamin A,C,K og E, og inneholder en rekke antioksidanter. Jeg ble litt ivrig i kokkeleringen s fotografering underveis ble helt glemt, men jeg fant noen p meny sin hjemmeside som fr duge. Hva er vell et blogg innlegg uten bilder? :-)

 



 



Frst deler du opp blomkl og brokkoli i sm buketter. Stek bukettene i to omganger raskt i litt olivenolje p hy varme. Krydre med saly og pepper og hell alt over i en passende ildfast form og dryss over ost.
Deretter blander du sammen melk, flte, hvitlk og timian. Hell blandingen over grnnsakene og bak gratengen p 210 ˚C i ca. 20 minutter eller til overflaten er gyllen. 

 

MMMmmm...♥

mattips: hjemmelaget musli

  • 12.05.2015 kl. 11:42

Hei dere!

 

I dag tenkte jeg dele en oppskrift til dere. Oppskriften p kjempe god hjemmelaget musli som kan brukes til alt mulig. Min favoritt er i youghurt med masse frukt og br, og honning.
Ingredienser kan slyfes og erstattes med hva enn du foretrekker, men blandingen i denne oppskriften er min favoritt :-)


Bland sammen havregryn, linfr, solsikkekjerner og gresskarkjerner i en bolle. Jeg bruker litt mer havregryn enn fr for f litt strre blanding.

 

 

Hakk opp ntter, mandler, peantter, brente mandler og valnttkjerner i biter og ha i blandingen. De lir ekstra crunchy hvis nttebitene ikke er for sm.

 

 

 

Ha i en skje med olje for binde blandingen, og en del honning for ekstra god smak. Ha til slutt i kanel og kardemomme fr du blander sammen alt og legger det p en plate.
Sett blandingen i ovnen p varmluft 180 grader. Stekes i 5minutter fr du tar blandingen ut og rrer litt i den slik at den ikke blir svidd, fr den stekes i 5minutter til. 
Det kan vre lurt flge litt med, for det kan fort bli svidd om det str for lenge. 



 

Et bonus tips er la platen st i ovnen i en time eller to med luken halvveis pen. Da blir de ekstra crunchy! Blandingen skal se slik ut:
MMMMmmm 

 



 

Skrive gjerne i kommentarfeltet om dere prver oppskriften! :-)


 

Hanne

Hei! Mitt navn er Hanne, 24r fra Bergen. Jeg er en reiseglad jente med stor interesse for mote, skjnnhet og velvre samt trening og en sunn og aktiv livsstil.
Kontakt: hadaot@hotmail.com


Follow


Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no