Dessert på 1-2-3!

  • 24.09.2016 kl. 22:29

Innlegget skulle blitt publisert lørdag morgen, men forhåndsinstillingen var stillt inn feil. My bad!​​​​


 

Wuho, endelig er helgen er her, og hva er vell bedre enn en knallgod å lettvindt dessertoppskrift på en Lørdag? 
Jeg er i grunn ikke en stor dessertfan, men som dere vet liker jeg å prøve ut nye sunnere alternativer til snacks og annen kosemat. Jeg kom tilfeldigvis over denne oppskriften, å den var rett og slett så enkel at jeg hev meg rundt på kjøkkenet med engang, å vipps var den klar! 

 

Alt du trenger er: 

♥ Kjeks av eget ønske (digestivekjeks kan brukes for en litt sunnere versjon, mens safarikjeks er perfekt til helgekosen!)
♥ Mager vaniljekesam
♥ Ferske blåbær eller annen frukt til topping

Knus et par kjeks i små biter å ha i en liten skål eller serveringsglass. Ha over en stor skje mager vaniljekesam og topp med fersk frukt.


 

Denne desserten er perfekt når søtsuget melder seg og du vil ha noe som går raskt å lage, for lettere enn dette blir det virkelig ikke. 
Man kan også snu og vende på oppskriften å få andre gode smakskombinasjoner. Tilslørte kesampiker for eksempel, høres knallgod ut. Da bruker du akkurat samme fremgangsmåte som i oppskriften over, men du erstatter blåbærene med eplemost. MMmmm!

 

Bon Appetit!

In bed all day

  • 21.09.2016 kl. 16:05

Hei alle dere! 
Til tross for at jeg var litt småsyk hadde jeg en kjempefin bursdagsfeiring med familien på lørdag, men ting took a turn for the worse dagen etter. Da jeg våknet på søndag kjente med en gang at formen var helt på bånn, og streptokokkhalsinfeksjonen var tilbake. Siden det har jeg ikke gjort stort annet enn å ta det helt med ro å fokusere på å bli frisk med litt hjelp av en penicillinkur. Hjemreisen til Stavanger måtte jeg utsette noen dager siden jeg ikke følte meg i form til å reise. Jeg er fortsatt ikke helt frisk, men heldigvis på bedringens vei :-)  Her har jeg samlet et par triks til hvordan håndtere de kjipe dagene. ♥

  

 

1. Varm te med ingefær, sitron og honning

Drikk masse varm te, det lindrer en sår hals godt. Hvis du i tillegg har oppi en bit rå ingefær, litt sitron og honning har du også en mikstur av sunne ingredienser som gjør kroppen og immunforsvaret godt. 

 

2. Hold deg hydrert

Når man er syk, spesielt ved feber, svetter man mye mer enn vanlig. Jeg regner med de fleste av oss har opplevd å våkne midt på natten i en klam seng og gjennomvått hår. Svetting når man er syk er en god ting da det viser at kroppen jobber med å kvitte seg med avfallsstoffene. Derfor er det også viktig å drikke rikelig med vann for å holde seg hydrert. Drikk gjerne litt 100% appelsinjuice i løpet av dagen også. Det er proppfullt av c-vitamin, noe som er gull verd når det kommer til å holde seg frisk, og det smaker det jo såå godt. 

 

3. Søvn er viktig

Nok søvn er viktig siden kroppen bruker tiden du sover til å reparere seg selv. Så tillat deg selv å være syk, ro ned tempoet, slå av vekkerklokken og sett mobilen i flymodus når du legger deg på kvelden for å blokkere ut alle forstyrrelser. På kvelden elsker jeg å tulle meg inn under dynen (gjerne sammen med en varmeflaske) å sette på sovelisten min på spotify. Da roer pulsen seg og de slitsomme søvnløse nettene, blir litt mindre slitsom. :-)

Spillelisten finner dere her.

 


 

I tilfeller som forkjølelse eller influensa kan det være lurt å la kroppen gjøre jobben med å ta knekken på bakteriene som herjer selv. Men av og til trenger kroppen hjelp i en sterkere form. Lytt til kroppen din, det er du som kjenner den best!

IT'S MY BIRTHDAY!

  • 17.09.2016 kl. 11:00


 

·  Turning 23 today ·

Hipp hipp hurra! Forrige helg hadde jeg en kjempe kjekk bursdagsfeiring med gode venner i Stavanger. I dag, på selve dagen, skal jeg feire sammen med familien hjemme i Bergen. En ting dere kanskje ikke vet er at min storebror også har bursdag i dag. Jupp, vi ble født på samme dag, med det er hele fem år mellom oss. What are the odds? Haha. Siden vi er to som har bursdag, er det ekstra kjekt å samle hele familien å dele litt på oppmerksomheten. 

Denne dagen skal nytes med de som betyr aller mest, og jeg gleder meg til å spise meg rund på mamma sin ostekake! 
MMmmm♥

Ting jeg vil gjøre i september

  • 06.09.2016 kl. 23:05
· 5 goals for september ·

 

♥ Planlegge bursdagsfeiring! Som jeg nevnte i forrige innlegg nærmer fødselsdagen min seg med stormskritt, og feiringen finner sted allerede til helgen. Jeg elsker å stelle i stand til fest, og slår gjerne på stortrommen når det er jubileum hihi. Nå må jeg bare få samlet alle idèene jeg har, og gjøre klar til fest.

♥ Jeg vil sette av mer tid til å jobbe med bloggen. Det har ikke vært hyppig med oppdateringer på bloggen på en god stund som rett og slett skyldes en blanding av lite tid og mangel på motivasjon. Men nå som høsten er i sving og hverdagsrutinene endelig begynner å forme seg igjen, er det mye lettere å sette av tid til å jobbe med bloggen. Jeg har mange idèer på lur, og motivasjonen er tilbake hvor den skal være,. på topp! :-)

♥ Sove mer! Hittil i september har jeg vært i konstant underskudd på søvn, og det er ikke en god feeling. Søvnkvaliteten har så utrolig mye å si på hvordan hodet og kroppen presterer i løpet av dagen. I det siste har jeg merket at det har vært vanskelig å holde konsentrasjonen i undervisningene, så i løpet av måneden skal jeg få i gang gode kveldsrutiner, og passe på at kroppen får nok søvn hver natt.

♥ I høst skal jeg virkelig legge hjertet og sjelen i skolearbeidet mitt. I løpet av dette semesteret alene har vi hele 5 eksamener fordelt på 2 fag + eksamen i fordypningsfaget, og første deleksamen er allerede i september. Derfor må jeg dra meg selv ut av feriemoduset, og komme ordentlig i gang med skolearbeid asap! Dette er det siste året i bachelor graden min - let's make it count!

♥  Et mål jeg har satt for meg selv denne måneden er å bli flinkere til å oppdatere Instagramprofilen min.

 

Birthday wishlist

  • 04.09.2016 kl. 12:32

Hello September, hello Fall!

Høsten er uten tvil min favoritt tid på året. Ikke bare fordi man kan tulle seg inn i lag-på-lag med klær, drikke varm te eller kakao dagen lang, og nyte de fine fargene på bladene som faller fra trærne, men det er også min favoritt årstid fordi september er min bursdagsmåned. wohoo! Om 13 små dager fyller jeg hele 23år, å gjett om det skal feires. Til helgen kommer det også besøk fra Bergen som skal være med på feiringen her i Stavanger, det blir superkjekt! Jeg gleder meg såå mye. :-)

 

 

· The birthday wishlist · 

Hanne

Hei! Mitt navn er Hanne, 24år fra Bergen. Jeg er en reiseglad jente med stor interesse for mote, skjønnhet og velvære samt trening og en sunn og aktiv livsstil.
Kontakt: hadaot@hotmail.com


Follow


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no