Forberedelser til skolestart

  • 18.08.2016 kl. 14:15

På mandag er det skolestart, og jeg tar fatt på mitt tredje og siste år i bacheloren min på BI. Det siste året er kanskje også det viktigste og mest utfordrende i hele graden. Man skal velge fordypning, skrive bachelor, delta på jobbsøkerkurs osv. Jeg er superspent og fylt med forventninger til det nye semesteret. Motivasjonen er på topp og jeg gleder meg til å komme i gang med hverdagen igjen.

Her har jeg laget en liten liste med ting som kan være lurt å sette seg inn i før studiestart. Enjoy ♥


 

Kjøp/ salg av pensumbøker

Pensumbøker er dyrt. Sykt dyrt. Derfor lønner det seg ofte å kjøpe bøkene du trenger brukt av andre studenter. Jeg vil tro at de fleste skoler har ulike kjøp/salg av pensumbøker-grupper på facebook, ellers finner man mye på finn.no. Mange tilbyr også "pakkepriser" hvis man kjøper flere bøker samtidig, så her er det penger å spare. Bare pass på at du alltid har nyeste utgave av boken :-)

Så fort jeg kommer til Stavanger skal jeg legge ut mine pensumbøker fra forrige skoleår til salgs. Om noen av leserne mine skal begynne på 2år markedsføringsledelse på BI - hollar at me!

 

Betale semesteravgift

På BI får vi utdelt stipend før semesteravgiften må betales, (i motsetning til andre høyskoler hvor semesteravgiften må betales før stipendet utdeles) dermed er det ingen "hastverk" med å betale regningen, men den må for all del ikke gå i glemmeboken av den grunn. Det beste er å betale avgiften så fort fakturen blir lagt ut på studentportalen, så er det en ting mindre å huske på. På BI blir man også automatisk meldt på alle fagene man skal ha hvert semester, men på andre skoler er dette noe man som oftest må gjøre selv.

 

Timeplan

Før studiestart er det lurt å bli kjent med den nye timeplanen for semesteret. Jeg noteter alt skolerelater som undervisning, frister til innlevering, arbeidskrav osv i min persnolig almanakk som jeg har med meg overalt. Jeg har omtrent hele livet mitt i den boken, haha! Om det f.eks. skulle dukke opp en ekstra vakt på jobb, kan jeg bare bla opp i boken min å se om jeg er ledig. BI har også en tjeneste hvor man kan kan få timeplanen direkte inn på kalenderen på Iphone. Kalenderen på mobilen oppdateres automatisk om det er endringer på BI timenplanen også. Helt genialt :-) 

 

Studentrabatt

Det er noen perks med å være student. Mange bedrifter tilbyt nemlig reduserte priser til alle studenter. Man får blant annet rabatter på butikker, resturanter, cafèer, på barer, kino, på bussen osv. Jeg har selv vært med å inngå slike avtaler da jeg var med i markeds- og næringsutvalget i BIS, likevel glemmer jeg alltid å spørre om studentrabatt når jeg handler. Det er det slutt på nå, jeg skal bli myye flinkere til å ta nytte av studentrabatter mens jeg enda har muligheten.
Last ned studentbevis-appen slik at du alltid er forberedt, å sett deg inn i hvilke bedrifter som tilbyr rabatter i ditt område. 
  

Sephora haul!

  • 15.08.2016 kl. 21:44

 

♥ Face masks, lip masks, sleeping mask & nose strips  ♥ Makeup bag (free)  ♥ Too Faces Chocolate Bar øyenskyggepalett  ♥ Benefit Hoola Bronzer + to tilleggsprodukter  ♥ Sephora Body Scrub  ♥ Make Up Forever HD Foundation ♥ Make Up Forever Primer(ikke på bilde) ♥ Make Up Forever Eyeliner (free)  ♥ Sephora ansiktskrem  ♥ Travel containers ♥ Sephora Lipliner(ikke på bilde)

 

Oslo bound

  • 11.08.2016 kl. 08:00

God morgen alle sammen! Det er Torsdag, som betyr at helgen er rett rundt hjørnet. For mange er det også siste helg før skolen starter for fullt igjen. Jeg er så heldig at jeg har en helt uke til med ferie før undervisningen er i gang, og gjett om den skal nytes!

Helgen tilbringes i Oslo hvor jeg skal besøke en vennine. Timeplanen er smekkfull å det ser ut til å bli en innholdsrik og supergøy helg. Maccen er lagt igjen hjemme, men jeg skal gjøre mitt beste å oppdatere dere via bloggappen mens jeg er i hovedstaten.


Ønsker alle en fin helg! Å lykke til, til alle dere som starter studier til uken. ♥

Mini Kreta Guide

  • 08.08.2016 kl. 18:45

Hei! Det siste jeg skrev var at vi blogges fra Hellas, det skjedde altså ikke. Dagene flyr virkelig når man er på ferie, og jeg ville nyte hvert sekund av den.

Jeg har vært i Hellas og på Kreta en del ganger før, så jeg vil påstå at jeg er ganske godt kjent på øyen. Derfor har jeg laget en mini Kreta guide, hvor jeg deler mine opplevelser, og jeg håper dere finner mine tips og anbefalinger hjelpsom. :-) 

 


 

REISEN

Fra Bergen tar selve flyreisen tar litt i overkant av 4 timer, og det er ikke mangel på flyselskaper som tar deg ned til varmen. Du kan også bestille pakkereiser med reiseselskaper som Ving, Startour, Apollo osv.

 

HOTELL

Det være lurt å først bestemme hvilke by og område du vil tilbringe ferien i, før man tar fatt på hotellsøket. Om man først peiler seg inn på hvilke by og område man vil besøke, blir ikke hotellsøket like overveldende, å det er lettere å finne det perfekte hotellet med den perfekte beliggenheten for ferien din. 

Min favorittby å feriere i på Kreta er Chania, og mitt favoritt område må bli Platanias. :-) Der bor man nærme stranden, samtidig som det finnes mange resturanter og butikker i område. Dessuten er storbyen Chania bare en liten busstur unna. Hotellet vi bodde på denne gang het Erato, og lå rett på stranden. Herlig!

 

OPPLEVELSER

Det er deilig med late dager på stranden, men innimellom kan det være godt å fylle dagene med nye opplevelser også. Jeg har selv testet ut en del utflukter på Kreta gjennom årene, og her er mine favoritter:

· Ruinene i Knossos og Heraklion 
· Stranden Elafonisi, som er Kretas svar på Maldivene
· Fottur i Samaria ravinen

På Kreta kryr det av skjulte perler i form av kule grotter og fine strender som også er verd et besøk. Agia Sofia grotten i Topolia er utrolig stilig, og beachen i Paleochora er veldig fin og litt mindre folksom enn Elafonisi. Badeland finnes det også mange av, som er perfekt hvis man reiser med barn. 
Selv kunne jeg absolutt tenkt meg å besøke Spinalonga en dag.

Den eneste utflukten jeg skulle ønske jeg hadde droppet var sjørøvercruise fra byen Rethymnon. Båtturen skulle ta et par timer, men pga høye bølger måtte båten seile i sikksakk, og det gjorde at turen ble myye lengre enn planlagt. I tillegg var det mange som ble båtsyk, og la oss bare si at disse menneskene ikke
hadde noe filter på hvor det er greit å kaste opp. Spy, spy og spy er stikkord på denne turen. Det er mulig vi bare var uheldig med valg av dag å gjennomføre utflukten på, men jeg har ikke noe som helst behov for å gjøre det igjen. That's for damn sure!


 

GO ACTIVE

Samaria ravinen, som jeg nevnte under favoritt opplevelser, er en gåtur gjennom en kløft i fjellet. Hele turen fra toppen av fjellet og ned til stranden er ca 18,2 km, men det er mulighet å bli kjørt de siste 2 km dersom man skulle ønske det. Det er en lang tur hvor man går i mange timer, men siden man går nedover er det ikke en spesielt tung tur. Terrenget derimot er ganske røft så det er lett å vrikke en fot. Samaria Ravinen er faktisk Europas lengste ravine!SHOPPING

På Kreta finnes det masser av markeder og lokale butikker hvor man får tak i alt fra frukt og fisk, til klær, lærprodukter, sko og souvenirer. På Kreta er de også stor på oliven, og man kan få kjøpt omtrent alt mellom himmel og jord laget av oliven. Et lite tips; fuktighetskremmene er helt amazing!

I større byer som Chania finner man også et ganske så bra utvalg av kjedebutikker som f.eks. H&M, Sephora, GANT, Pull & Bear, Bershka, ZARA osv. Et lite tips er å sjekke åpningstidene før du tar turen inn til byen. Jeg har hatt et par bomturer hvor vi har kommet midt i siestaen. 

 

Hvis det er noe mer dere lurer på, skriv gjerne i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan ♥ 

Hanne

Hei! Mitt navn er Hanne, 24år fra Bergen. Jeg er en reiseglad jente med stor interesse for mote, skjønnhet og velvære samt trening og en sunn og aktiv livsstil.
Kontakt: hadaot@hotmail.com


Follow


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no