RING OF FIRE

  • 01.09.2012 kl. 01:23

God kveld alle sammen!

Nå er det ikke lenge til helg, så jeg tenkte å dele en drikkelek med dere. 

Drikkeleken heter Ring of fire, og er alltid en vinner på vorspill. Det finnes utrolig mange forskjellige måte å spille dette, men jeg skriver reglene vi bruker når vi spiller dette plus noen tips hvis dere vil bytte ut noen av kortene med disse. :-)

Du trenger;

-> en kortstokk

-> en tom flaske

Flasken på bilde kan fint brukes dersom man tar av korken. Man skal nemlig ligge de brukte kortene oppå flaksen.
Kortene skal ligge i en sirkel rundt flasken slik som på bilde.

 Hvis noen raser ned bunken med kort som ligger oppå flasken, skal de straffes med å ta en shot/ slurk.
Hivs noen lager hull i sirkelen, skal de straffes med å ta en shot/ slurk.

 

Nå, over til kortene;

A = dokort. Man kan ikke gå på do uten et dokort. Man kan velge å gi vekk dokortet sitt bare for å være snill, eller mot noe. Altså at en annen person får kortet dersom den gjør et eller annet.

2-5 rød. Gi vekk antall slurker. Man kan gi alle til en person eller dele opp til flere.

2-5 sort. Ta antall slurker selv

6 = drikkevenn. Den som trekker kortet, velger en annen person som drikkevenn. Denne drikkevennen må altså ta en slurk hver gang personen som trakk kortet drikker.

7 = bestemme hva noen skal gjøre. Det sier vell seg selv. La fantasien spire! Jeg fikk f.eks.  Camilla til å danse fugledansen med to ølkorker på øynene.

8 = rimelek. Personen som trekker kortet begynner med å si et ord. Nesteman skal si et ord som rimer. Den tredje personen skal så si et ord som rimer på det den andre personen sa. (person nr.4 skal si noe som rimer på det person nr.3 sa) osv. Den som bruker for lang tid, gjentar et ord eller ikke kommer på noe skal straffes med en slurk/ shot.

9 = assosiasjon. Personen som trekker kortet skal si et ord. Nesteman skal si det første hun/ han tenker på når hun hører det ordet. Tredjeman skal så si det første hun/ han kommer på når hun/ han hører det person nr.2 sa. osv. Den som bruker for lang tid, sier noe som er helt på villspor eller ikke kommer på noe, skal straffes med en slurk/ shot.

10 = jeg har aldri. Dette er en lek de fleste kjenner. For at den ikke skal vare evig spiller vi med 5 fingre opp. Personen som trekker kortet begynner, deretter går det på rundgang.
En kan f.eks. si "jeg har aldri ...f.eks. skulket skolen" de som HAR (i dette tilfelle) skultet skolen, skal ta ned en finger. Slik fortsetter dere til en har fått alle fem fingre ned. Denne personen skal straffes med en slurk/ shot. 

Knekt = regel. Personen som trekker kortet skal lage en regel som gjelder gjennom hele spillet. Det kan være f.eks. at det ikke er lov til å si navn, det er ikke lov til å si nøle (si "øøøh" "eeeh" osv.), man har bare lov til å snakke på dialekt eller mannen. Jeg vet ikke hvorfor vi kaller det mannen, men da skal man late som det sitter en fyr på glasset ditt, før du drikker må du altså ta han av, ta en slurk og sette han på plass etterpå. De som bryter disse reglene skal straffes med en slurk/ shot

Dame = questionmaster. Personen som trekker kortet må feste det slik at det er synlig for andre spillere. F.eks. i pannen, det kan man gjøre ved å sleike seg litt på fingrene, dra dem over pannen og presse kortet på. Det holder overraskelig godt. 
Hvis personen som nå er questionmaster stiller et spørsmål og en annen spiller svarer, skal denne personen straffes med å ta en slurk/ shot 

Konge = fossefall. Alle spillerne skal begynne å drikke samtidig. Personen som trakk kortet kan stoppe når han/ hun vil. Når person nr.1 tar ned glasset, kan personen til venstre(person nr.2) ta ned sitt, og slik fortsetter det. Man må drikke helt til personen ved siden av tar ned sitt glass. Personen til høyre for den som trakk kortet må altså drikke lengst. Man kan ta ned glasset når man vil så lenge personen før deg har tatt ned sitt, eller fortsette å drikke slik at personene etter deg må drikke lengre. Det er ltt vanskelig å forklare denne, men jeg håper dere skjønner.

 

Noen andre forslag som dere kan bytte ut med kortene over;

Black box = Alle spillerne skal holde seg forran øynene. Personen som trakk kortet skal si f.eks. "pek på personen som kommer til å bli mest full i dag". Alle spillerne skal peke på hvem de tror det blir, så fjerner alle det de har som dekker forran øynene samtidig. Personen med flest fingre på seg skal straffes med en slurk/ shot. 

Merke = Personen som trekker kortet skal si f.eks. en type drink, skoler i byen, bilmerker osv. Person nr.2 skal fortsette innenfor samme kategori. Slik fortsetter dere til en person gjentar noe, bruker for lang tid eller ikke kommer på noe. Den personen skal straffes med en slurk/ shot.

 

Have fun og drikk med måte!

 

Jeg reiser jorden rundt

  • 21.08.2012 kl. 20:54

 Hei!

Her kommer nyheten jeg skulle dele meg dere. 

ÆÆæææ, herregud jeg er så spent. Men nå er det altså offisielt. Silje og jeg drar jorden rundt til neste år!!!

Nå er første del av billetten er betalt, og jeg kan endelig dele planene for dette friåret med dere. Vi reiser gjennom et reisebyrå som heter Kilroy Travels, og reiseruten ser slik ut;

 

På de forskjellige stedene skal vi på flere utflukter som f.eks. surfcamp og øyhopping. 

Alt dette kommer jeg til å skrive mer om når det nærmer seg. Det er enda noen måneder til vi drar så fram til det blir det fullt kjør med jobbing :-)

Jeg har laget en egen kategori til denne reisen "Jorden rundt" slik at det skal bli lettere for dere og følge oss på ferden.

JEG ER SÅ SPENT!! 

Reise guide; San Francisco

  • 02.08.2012 kl. 19:49

Hei alle sammen!

Here it is - innlegger jeg har brukt et århundre på å skrive. Here we go!


Pier 39
Det hele begynner rundt pier 1 med masse mat boder og lignende. Så fortsetter det videre til pier 40 + om jeg ikke tar helt feil. Det er ikke noe å se eller gjøre ved alle pier'ene, men pier 39 er den største.
Ved  f.eks. pier 33 kan man ta båten til Alcatraz. Det finnes også andre båtturer man kan ta, under golden gate osv. disse havnene ligger ved forskjellige pier'er.
Ved pier 39 kan man gå videre inn hvor man finner blant annet flere resturanter og butikker. Det er en scene hvor folk underholder med diverse show, og se sjøløvene som bor der.
På 4th of July var det her folk samlet seg for å se fyrverkeriet. Verdens beste smoothiebar ligger også ved pier 39! Her er det masse å se!Alcatraz
De fleste har vell på en eller annen måte hørt om Aclatraz. For dere som ikke har hørt om det er det altså et gammelt fengsel hvor de værste kriminelle i USA ble sendt.
Jeg vil si at dette var et at høydepunktene på turen. Å besøke Alcataz er noe jeg sent vil glemme. 
Da vi kom ombord på øyen kunne vi gå rundt selv eller hente et headset og gå en "audio tour". Vi valgte audio tour'en. Da var det en stemme på båndet som fortalte hvor vi skulle gå og om diverse ting som hadde skjedd i fengselet. Vi hørte også fanger i tillegg til folk som hadde vokst opp på øyen snakke på båndet. I bakgrunnen hørte vi dunke lyder og snakking som gjorde det hele mer levende. 
Det var skummelt og fasinerende på samme tid! Hvis noen planlegger en tur til Alcatraz er det lurt å bestille billetter i god tid. Da vi var der den 12.juli var neste ledige billett rundt slutten av måneden!


San Francisco sunset
Hvis dere har tilgang til bil anbefaler jeg å kjøre til et utkikkspunkt å se den nydelige solnedgangen. Der er en del tåke i San Fran så det er ikke garantert at dere ser noe, så dette må dere se etter været. (tåken) Som dere ser på bilde var det litt tåke når vi var der, men man kunne fortsatt se skyggen av de høye byggningene i byen og solnedgangen bak. I tillegg fikk vi en liten sightseeing tur på veien.
Kjempe fint!Golden Gate Bridge
Kanskje en av tingene San Fran er mest kjent for. Utrolig kult å oppleve i real life. Det er litt vanskelig å forklare (og det høres kanskje døds teit ut) men å se den med egne øyne ser den på en eller annen måte mektig ut. Den var ca.29348 ganger større en jeg hadde sett for meg.University of California Berkeley
Har du tid til overs anbefaler jeg å ta turen til universitetet i california Berkeley. Campus var helt enormt!
I tillegg til mange store bygg som hørte til skolen hadde de også butikker hvor de solgte blant annet skoleklær. Her røk en del c$sh hehe. I omtåde rundt unisversitetet ligger slike sorority houses om vi ser på film. Det var kult å se med egne øyne! 
Andre kjente universiteter som ligger i San Francisco er Stanford som de fleste av dere sikkert har hørt om. Denne ligger et lite stykke utenfor, men det er også et kult sted å besøke :-)Vineyard
Er man i San Francisco er det et must å dra til Napa Valley på vinsmaking. Det kanskje litt kjipere å gjøre dette for de som er under 21 (som meg selv). Men jeg stor koste meg hele dagen.
Gårdene er fantatisk fine, det er virkelig verd en tur!Redwood
Ta turen og se verdens største trær. Jeg er helt enig i at det høres sykt teit ut, men det var overraskende kult å være i en redwood skog. Man tråkker ikke bare rundt i en skog, man går forskjellige løyper valg utifra hvor mye du selv vil se. Den korteste var nok for oss.

 

Outlet sentre
For dere som ikke vet hva det er, er det altså butikker som selger fjorårets varer litt billigere. Her kan man få med seg ekte designer varer til en "billig" penge. Det er ikke bare kjente designere som har slike butikker, her finner du alt du måtte ønske! Jeg handlet blant annet på Tommy Hilfiger, Nine West osv. Forelsket meg også i en butikk som het Charlotte Rousse elns. Jeg har aldri hørt om den butikken før, men guud så mye fint de hadde! 


Koit Tower
Tårnet skal vistnok være noe de brukte i gamledager for å speide etter branner. Oppe i tårnet har man virkelig utsikt over nesten hele byen!
Utsikten fra toppen var insane. Virkelig verd et besøk.Fishermans Wharf
Fishermans Wharf ligger litt forbi Pier 39. Her finner man mange resturanter og spennende butikker. Langs gaten er det ofte folk som opptrer enten det er synging, dansing osv.
Voks museum ala Madamme Tussauds finnes her. Aboslutt et kult sted å besøk! Victorian Houses
Enda en av tingene San Francisco er mest kjent for. For min del har jeg sett mest av disse i tv-serien "Full House" med Olsen tvillingene. Det var hvertfall utrolig kult å se dem i real life. 
Skulle bare ønske det gikk an å se dem inni, men her bor det normale folk så det hadde vært litt kleint.Sykkeltur
Vi leide sykkler midt i sentrum og valgte en rute som gikk innom Golden Gate park, over Golden Gate bridge og til en liten by på andre siden som het Sausalito, som er en kjempe koselig by. Perfekt sted å ta seg en kald pils eller en is mens man venter på fergen som tar deg tilbake til byen. 
Pappa å jeg valgte en litt kortere rute enn de andre, men akkurat passe for oss som ikke har syklet birken(...)
Det var ganske sykt å sykle over Golden Gate bridge, det jeg noe jeg anbefaler alle som skal til San Fran å gjøre!Lombard Street
Som dere ser på bilde over, er Lombard Street ikke bare en vanlig street. Veien går i sikk-sakk ned en bakke, men svære velstelte bed på siden. 
Det går dessverre ikke an å gå opp veien siden det trossalt er en bilvei, men det er trapper langs sidene hvor det er mulig å gå. 
Det er kanksje ikke kjempe interresant for mange av dere, men det var kult å være.Sjømannskirken
Her kan man gå for litt gratis kaffè, te og vaffler! De har også en koisk hvor de selger norske varer og lignende. De hadde alt fra kvikk lunch til kromkake-jern.
Jeg kjøpte meg en solo,  naam. Den smakte faktisk best i USA.Cable Car
Kanskje enda en av tingene San Fran er mest kjent for. Trikken som går i den bratteste bakken (den på bildet osver) hadde vente tid i flere timer hver eneste dag. Uansett når på dagen vi gikk fordi trikkestoppet var det kø flere blocks nedover. Vi valgte å ta en annen trikk som var omtrent like bratt og ingen kø. Hvis jeg ikke husker feil hadde den bratteste bakken en stigning på 31%. Det er ganske bratt!China Town
China town var vel ganske likt china town andre steder. Full av jalla sjapper, kinesiske resturanter osv. men det var absolutt kult å gå der. Innimellom var det vanlige butikker som solgte alt fra mobil deksler til klær og suvenirer. I området rundt inngangen til China town ligger alle de eksklusive butikkene som Chanel, LV, Armani osv. som også er verd å få med seg.

 

Shopping generelt
Her er det ikke mer å si enn at shoppingen i USA er laaaaaangt bedre enn i Norge!
Eget innlegg om dette kommer senere!


 

Hanne

Hei! Mitt navn er Hanne, 24år fra Bergen. Jeg er en reiseglad jente med stor interesse for mote, skjønnhet og velvære samt trening og en sunn og aktiv livsstil.
Kontakt: hadaot@hotmail.com


Follow


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no