Praha

  • 25.02.2014 kl. 23:06

Hei dere!

Jeg lovet dere hyppige oppdateringer fra Praha, men vi er på farten hele dagen så blir det bare et ork å dra frem kameraet når vi siger ned i sengen.

Hotellet vi bor på er et helt fantastisk 5stjerners hotel som heter Eurostar Thalia. Rommet er romslig og har kjempe høy takhøyde. Badet er stort og fint. Det beste av alt må være den svære sengen.
Frokosten på hotellet er heller ikke til å klage på. (Det kan ikke måle seg med frokosten på hotel royal christiana i Oslo, men det er bra utvalg og masse fersk frukt.)
Hotellet ligger midt i smørøyet men utenfor de travleste turistgatene. Absolutt til å anbefale!


Dagene går stort sett til shopping (heheh), men vi har også vært på sightseeing rundt omkring i den sjarmerende byen. Før vi reiser skal vi blant annet besøke luksuskino og casino.

Jeg blogger fra mobilen nå så jeg får ikke skrevet under bildene, så her kommer et lite bildedryss fra tiden i Praha sålangt. :-)

Reiseguide: New York City

  • 22.02.2014 kl. 00:08

Her kommer en aldri så liten reiseguide fra the city that never sleeps, New York.

 

Først må jeg bare si at det er umulig å forklare i ord hvor magisk denne byen faktisk her. Jeg har aldri vært særlig giret på NYC før, men etter at jeg besøkte byen er det som om jeg har en trang til å reise tilbake fortest mulig. Her har ikke fått nok at denne fantastiske byen. Jeg tror aldri man blir helt mettet av den utrolige stemningen og atmosfæren som er i New York.

Det får meg sikkert til å høres ut som en tufs, men jeg lover dere. Hvis dere har vært i New York, ja, da vet dere hva jeg snakker om, hvis ikke dere har vært i New York vet dere ikke hvor mye dere går glipp av! Hopp på første fly :-)

 

 

 

 

 Central park er GIGANTISK! Jeg kan love dere at den er minst 40 ganger større enn det dere tror den er. 
Da sier det seg selv at det er masse å oppleve i denne gigantiske parken. Du kan blant annet ha picknick her dersom været tillater det. Hvis ikke finnes det flere spisesteder her blant annet Boathouse som er kjent fra for eksempel Sex and the City.. Utenfor Boathouse er det også en dam hvor man kan leie kajak og padle rundt i dammen.  Tips: det kan være lurt å bestille bord på forhånd dersom dere skal spise på Boathouse. Det er et veldig populært sted, spesielt for bryllupsmiddag.

 

Det er utrolig koselig å bare gå seg en tur rundt i parken å nyte omstendighetene. Man kan også ta seg en joggetur eller sykkeltur dersom du er litt sporty. Central park har også en egen dyrepark som man kan besøke. 

 

 

 

Jeg anbefaler rockefeller Center på det varmeste. For det første er det mye billigere enn Empire State, dessuten er det mye mindre kø og folk på toppen. Vi stod ikke i kø i det hele tatt da vi var her, det var heller ikke crowded oppe på toppen. 

Uansett er utsikten herfra myyee finere enn fra Empire State. Fra toppen av rockefeller har du itsikt over hele central park, og man får med empire state i utsikten. 

 

 

 

Det er mange muligheter å se frøken frihet. Den enkleste måten er å ta gratisfergen som går rundt øyen, da får du sett den fra alle vinkler. 
Fergene går ca hver halv time tror jeg. Det bygger seg som regel opp en stor folkemengde så det gjelder å være i god tid eller hoppe over en og ta neste ferge, slik at dere kommer fremst i køen. 
Basse og jeg kom aldri lengre enn fergestasjonen så her har jeg dessverre ikke mer å dele. Shopping fristet mer i våres øyne hehe.

 
 

Times Square. Det er kult å gå her en gang eller to for å se seg litt rundt, men det holder. Det er så S-Y-K-T mye folk på times square på alle døgnets tiden, du holder ikke ut særlig lengre. For all del, IKKE bestillt hotell her!

 

Butikkene som ligger her finner dere også i andre roligere strøk.

 

 

9/11 memorial er absolutt å anbefale. Det var ganske spesielt å være her, samtidig er det en fin opplevelse om jeg kan si det sånn. Det er vanskelig å forklare stemningen siden så mye har skjedd på den plassen. Det er trist, men også spennende og fint å se hvordan de bygger seg opp etter en slik hendelse. Da Silje og jeg besøkte WTC var allerede et av de nye tvillingtårnene nesten ferdigygget. Hele memorial området er utrolig fint. Navnene til alle som døde i angrepet står på memorialene, og det blir plassert roser i navnet til en avdød på hans/hennes bursdag. Det koster ingenting å komme inn, men man blir bedt om å gi en liten donasjon (typ 15-20$, lommerusk for en nordmann altså), og som takk for støtten får man et armbånd. 9/11 museet som er inne på memorialplassen var stengt da vi var her, men jeg tror de viser gjenstander, bilder og filmer fra den tragiske hendelsen der inne.

 

 

 

 Jeg skulle så indelig ønske at Basse og jeg hadde tatt oss en spasertur over den berømte boren. Så langt kom vi altså ikke. Vi var derimot i Brooklyn Bridge Park som ligger rett nedenfor broen. Derfra har er utsikten av Manhatten helt amazing! Reis gjerne på dagtid og kveldstid og nyt den nydelige utsikten. 
Om dere ikke vil gå over broen går det båttaxier fra Manhattan og over til Brooklyn Bridge Park. 

 

 

 

5th Avenue. 
5th avenue er obligatorisk når man besøker New York. Her finner dere ALT av butikker. Alt fra luksuriøse butikker som Chanel, Louis Vuitton, Harry Winston og Tiffany & Co. til mer "vanlige" butikker som HM osv. 
Dere finner også Barney's New York, Saks fifth avenue og Bergdorf Goodman som er flere små "butikker" samlet i en stor, hvor butikkene har forskjellige avdelinger.
Victoria's Secret sin flagshipstore ligger her, og den er på 3 svære etasjer! Ikke bare gå i butikkene, men nyyyt den fine byen rundt dere. Spesielt 5th ave. er en kjempe fin plass. Åpent, ryddig, ren osv.
Ikke glem Park ave. og Madison ave. som ligger parallelt med 5.th :-)  

 

Soho
Soho er ikke bare et kjempe koselig område å tulse rundt i, men shoppingen er også utrolig bra her. Her ligger det meste av butikker, alt fra eksklusive butikker som Mulberry, Saint Laurent osv. til Victoria's Secret,  Top Shop osv. Like obligatorisk som 5.th avenue syntes jeg. Selvom begge plassene tilbyr de samme butikkene er stemningen helt annerledes. 

 

Dylan's Candybar ligger på 5th. avenue. Dylans Candybar er drevet av datteren til selveste Ralph Lauren, og det er ikke mindre enn1 verdens største snopebutikk. Interiøret i butikken er utrolig kult, og butikken er på hele 3 etasjer! 

 

Nike World og Henry bendel er også verdt er besøk.

 

A Second Chance er en luksus brukt butikk som ligger i Soho. Her selger de kun merkevarer som Chanel, Louis Vuitton, Hermes osv. Det er for det meste vesker, men de har også masse sko, acc og klær ect. Det er en helt legit butikk som har blitt omtalt om i flere artikkler, og damene som jobber der vet hva de snakker om. Jeg troor det var her Ida Wulf kjøpte sin Chanel veske, Basse kjøpte sin LV veske her også. Absolutt verd et besøk!

 

Woodbury Commons er et stort luksus outfet som ligger et stykke utenfon Manhattan. Har man en dag til overs ville jeg anbefalt en tur hit. Her får du merkevarer til en billig(ere) penge siden det er varer fra tidligere sesonger. 

 

Markeder er alltid kult å besøke. Jeg har selv vært på et marked i Hell's Kitchen, men jeg skriver ikke noe utdypende om det, rett og slett fordi jeg ble skikkelig skuffet da vi kom hit etter å ha lest utrolig mye bra. Basse og jeg bestemte oss for å dra på Brooklyn Flea Market, men vi klarte å dra på marked et helt annet sted hvor de bare hadde mat og hjemmelagde smykker. Jeg har ingen anbefalinger å komme med bortsett fra at jeg har hørt og lest utrooolig mye bra om Brooklyn Flea Market. Prøv å ta dere en tur hit, og kom gjerne med tilbakemeldinger! Neste gang jeg er i NYC er dette første punkt på to do-listen min.

 

 

 

Det var litt vanskelig å sette alt under kategorier, dessuten hadde det blitt altfor mye arbeid så her kommer en del generelle tips som er lurt å ha i bakhodet i New York, og litt forskjellige anbefalinger.

 

Nabolag/ Områder


-> Greenwhich Village. 
Her finner dere blant annet Magnolia Barkey som er kjent fra for eksempel sex and the city. (Dessuten har de verdens beste cupcackes) Carrie's step, også fra sex and the city, ligger her. 
Området har imponerende shoppingmuligheter som blant annet Mulberry, Marc JAcobs osv.

 

-> Upper East Side.
Hele området er så utrolig fint. Silje og jeg ruslet rundt på upper east side i evigheter å så på alle de fine byggningene med doormen i dress. Det ligger også en del bruktbutikker her hvor de selger en og annen louis vuitton. Vera Wang sin brudebutikk er verdt å få med seg. (bare det å gå fordi butikken er et syn)

 

-> Financial Destrict.
Her ligger blant annet Wall Street. Jeg syntes dette var kult å se selvom jeg ikke akkurat er super engasjert i aksjer og lignende. 

 

-> Gossip Girl Tour ect.
Det er mulig å melde seg på turer som viser kjente steder fra forskjellige tv-serier. Vi deltok ikke på noen organiserte turer, men vi valgte å besøke noen steder som er kjent fra Gossip Girl. (rettelse; jeg tvinge Basse til å være med). 
Vi besøkte blant annet The Met Steps, The Palace Hotel og Synod of Bishops som er hvor de filmet skolen i de første sesongene. Jeg syntes det var skikkelig stas å besøke disse stedene. 

 

Eksempler på turer/ steder fra tv-serier man kan besøke;
Sex and the City tour
How I Met Your Mother tour 
Ect.

 

-> Broadwayshow.
Her har jeg dessverre ingen anbefalinger å komme med da Basse og jeg aldri kom oss på boradway show. Neste gang!
Hvis dere har noen anbefalinger, kom gjerne med de.

 

-> Grand Central Terminal.
Bedre kjent som grand central station, eller central station. Det er umulig å ikke bli imponert av å gå her inne. Food court'en er dessuten superbra! Absolutt verd et besøk.

 

-> The American museum of national history.
Dette museet er ganske kjent, det har blant annet blitt vist i filmer som "natt på museet 1 & 2". Basse og jeg gikk her en dag fordi det regnet sånn ute. Det var egentlig faktisk ganske kult å være her, fordi det er så mye du kjenner igjen fra filmer og tv-serier. 

 

-> Resturanter.
Når det kommer til resturanter har jeg dessverre ikke så mye å komme med siden jeg ikke husker alle stedene vi spiste på. Jeg kan derimot varmt anbefale følgene steder; 

-Nobu

-Tao

-Boathouse

-Hard rock cafè

 

 
Almost ready

  • 20.02.2014 kl. 17:31

Heihei!

 

Jeg er neeeesten i mål med reiseguiden fra New York. 

 

Om noen få strakser skal jeg på varetelling og der blir jeg til vi er ferdig med å telle hele butikken, så jeg rekker nok ikke å poste den i dag. Jeg skal skrive den ferdig når jeg kommer hjem i kveld/ natt så LOVER jeg at den er klar til i morgen.

 

 

omggg, takemeback! 

FML

  • 19.02.2014 kl. 00:17

Okei. Dette var ikke det jeg så for meg da jeg endelig bestemte meg for å begynne å blogge på ordentlig igjen. Please be patient with me! Det er torssalt bare 4 dager til ferie, da blir det nok hyppige oppdateringer fra shoppingbyen Praha. 

 

In my defence har ikke hverdagen min blitt noe mer innholdsrik i det siste, og det hjelper ikke akkurat på skrivesperren. Dagene består fortsatt av trening, jobb, trening, jobb.

 

I morgen har jeg fri, men dagsplanen er full fra morgen til kveld. Jeg er nesten ferdig med noen av reiseguidene jeg har skrevet i sammenheng med jorden rundt reisen. Meeest sansynnlig kommer det en reiseguide om New York City i morgen, så stay tuned!

 
Nelly shoe week

  • 11.02.2014 kl. 11:00

Hei dere!

 

Sist uke hadde min favoritt nettbutikk Nelly.com, shoe week. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke vet helt hva det betyr, men det stoppet meg ikke i å klikke noen sko hjem i postkassen. Jeg bestillte to par sko på torsdag, så jeg vil tro at det ligger en hentelapp å venter på meg i postkassen i morgen. Wii :-)

 

Da jeg sjekket nettsiden i dag tidlig, var selvfølelig det ene skoparet jeg bestillte satt ned med 40%. Just my luck. Det er faktisk ikke første gang det hender at ting jeg bestiller blir satt på salg dagen etter. Det er en skikkelig bitter følelse skal jeg si dere. 


Jeg må bare si at jeg elsker at nelly.com fører sko i str.35. For meg med såpass små føtter er det vanskelig å finne sko med hæler som ikke sklir av foten for hvert steg man tar, men som faktisk sitter på. Jeg har uendelig med skopar med nydelige hæler som jeg aldri har fått brukt pga. de er for store.  :( 

 

  

 

  


Anyways, her ser dere skoene jeg har bestillt. Ja, de er make bare med forskjellig farge. Jeg klarte ikke å bestemme meg hvor hvilken jeg skulle ta, så jeg kjøpte like gjerne begge!

 

De er så fin, helt perfekte faktisk. I mine øyne hvertfall.

 

Minimalistiske, tidløse, klassiske og forhåpentligvis gode å gå med. :-)

 

Sorte HER, lys rosa HER.
Jeg så forresten nå at de sorte skoene ikke er på salg lengre. Det gjelder å smi mens jernet er varmt.

Destination; Prague

  • 10.02.2014 kl. 12:11

Hei folkens!

 

Åh,den siste tiden har livet mitt har vært så A4 som det overhode går ann å bli. Eat, rave, sleep - repeat? Mer som Eat, school, work, gym, gossip girl, sleep - repeat. Haha

 

Heldigvis er det snart slutt på den type hverdag, for om 12 små dager skal Basse og jeg ut på nye eventyr, og denne gang går ferden til Praha. Jeg har vært i Praha èn gang selv for noen år siden, så jeg vet at vi kommer til å storkose oss. Mye bra shopping, latterlig lave priser, bra uteliv og fine resturanter. Perfekt kombinasjon for en jentetur for to shopping glade chicks.

 

Vi har internett på hotellet så jeg skal oppdatere masse mens jeg er på tur. :-)

 

 

Hvis dere har noen Praha-tips er det bare å kjøre på i kommentarfeltet :-)


 

Hanne

Hei! Mitt navn er Hanne, 24år fra Bergen. Jeg er en reiseglad jente med stor interesse for mote, skjønnhet og velvære samt trening og en sunn og aktiv livsstil.
Kontakt: hadaot@hotmail.com


Follow


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no