Reise guide; San Francisco

  • 02.08.2012 kl. 19:49

Hei alle sammen!

Here it is - innlegger jeg har brukt et århundre på å skrive. Here we go!


Pier 39
Det hele begynner rundt pier 1 med masse mat boder og lignende. Så fortsetter det videre til pier 40 + om jeg ikke tar helt feil. Det er ikke noe å se eller gjøre ved alle pier'ene, men pier 39 er den største.
Ved  f.eks. pier 33 kan man ta båten til Alcatraz. Det finnes også andre båtturer man kan ta, under golden gate osv. disse havnene ligger ved forskjellige pier'er.
Ved pier 39 kan man gå videre inn hvor man finner blant annet flere resturanter og butikker. Det er en scene hvor folk underholder med diverse show, og se sjøløvene som bor der.
På 4th of July var det her folk samlet seg for å se fyrverkeriet. Verdens beste smoothiebar ligger også ved pier 39! Her er det masse å se!Alcatraz
De fleste har vell på en eller annen måte hørt om Aclatraz. For dere som ikke har hørt om det er det altså et gammelt fengsel hvor de værste kriminelle i USA ble sendt.
Jeg vil si at dette var et at høydepunktene på turen. Å besøke Alcataz er noe jeg sent vil glemme. 
Da vi kom ombord på øyen kunne vi gå rundt selv eller hente et headset og gå en "audio tour". Vi valgte audio tour'en. Da var det en stemme på båndet som fortalte hvor vi skulle gå og om diverse ting som hadde skjedd i fengselet. Vi hørte også fanger i tillegg til folk som hadde vokst opp på øyen snakke på båndet. I bakgrunnen hørte vi dunke lyder og snakking som gjorde det hele mer levende. 
Det var skummelt og fasinerende på samme tid! Hvis noen planlegger en tur til Alcatraz er det lurt å bestille billetter i god tid. Da vi var der den 12.juli var neste ledige billett rundt slutten av måneden!


San Francisco sunset
Hvis dere har tilgang til bil anbefaler jeg å kjøre til et utkikkspunkt å se den nydelige solnedgangen. Der er en del tåke i San Fran så det er ikke garantert at dere ser noe, så dette må dere se etter været. (tåken) Som dere ser på bilde var det litt tåke når vi var der, men man kunne fortsatt se skyggen av de høye byggningene i byen og solnedgangen bak. I tillegg fikk vi en liten sightseeing tur på veien.
Kjempe fint!Golden Gate Bridge
Kanskje en av tingene San Fran er mest kjent for. Utrolig kult å oppleve i real life. Det er litt vanskelig å forklare (og det høres kanskje døds teit ut) men å se den med egne øyne ser den på en eller annen måte mektig ut. Den var ca.29348 ganger større en jeg hadde sett for meg.University of California Berkeley
Har du tid til overs anbefaler jeg å ta turen til universitetet i california Berkeley. Campus var helt enormt!
I tillegg til mange store bygg som hørte til skolen hadde de også butikker hvor de solgte blant annet skoleklær. Her røk en del c$sh hehe. I omtåde rundt unisversitetet ligger slike sorority houses om vi ser på film. Det var kult å se med egne øyne! 
Andre kjente universiteter som ligger i San Francisco er Stanford som de fleste av dere sikkert har hørt om. Denne ligger et lite stykke utenfor, men det er også et kult sted å besøke :-)Vineyard
Er man i San Francisco er det et must å dra til Napa Valley på vinsmaking. Det kanskje litt kjipere å gjøre dette for de som er under 21 (som meg selv). Men jeg stor koste meg hele dagen.
Gårdene er fantatisk fine, det er virkelig verd en tur!Redwood
Ta turen og se verdens største trær. Jeg er helt enig i at det høres sykt teit ut, men det var overraskende kult å være i en redwood skog. Man tråkker ikke bare rundt i en skog, man går forskjellige løyper valg utifra hvor mye du selv vil se. Den korteste var nok for oss.

 

Outlet sentre
For dere som ikke vet hva det er, er det altså butikker som selger fjorårets varer litt billigere. Her kan man få med seg ekte designer varer til en "billig" penge. Det er ikke bare kjente designere som har slike butikker, her finner du alt du måtte ønske! Jeg handlet blant annet på Tommy Hilfiger, Nine West osv. Forelsket meg også i en butikk som het Charlotte Rousse elns. Jeg har aldri hørt om den butikken før, men guud så mye fint de hadde! 


Koit Tower
Tårnet skal vistnok være noe de brukte i gamledager for å speide etter branner. Oppe i tårnet har man virkelig utsikt over nesten hele byen!
Utsikten fra toppen var insane. Virkelig verd et besøk.Fishermans Wharf
Fishermans Wharf ligger litt forbi Pier 39. Her finner man mange resturanter og spennende butikker. Langs gaten er det ofte folk som opptrer enten det er synging, dansing osv.
Voks museum ala Madamme Tussauds finnes her. Aboslutt et kult sted å besøk! Victorian Houses
Enda en av tingene San Francisco er mest kjent for. For min del har jeg sett mest av disse i tv-serien "Full House" med Olsen tvillingene. Det var hvertfall utrolig kult å se dem i real life. 
Skulle bare ønske det gikk an å se dem inni, men her bor det normale folk så det hadde vært litt kleint.Sykkeltur
Vi leide sykkler midt i sentrum og valgte en rute som gikk innom Golden Gate park, over Golden Gate bridge og til en liten by på andre siden som het Sausalito, som er en kjempe koselig by. Perfekt sted å ta seg en kald pils eller en is mens man venter på fergen som tar deg tilbake til byen. 
Pappa å jeg valgte en litt kortere rute enn de andre, men akkurat passe for oss som ikke har syklet birken(...)
Det var ganske sykt å sykle over Golden Gate bridge, det jeg noe jeg anbefaler alle som skal til San Fran å gjøre!Lombard Street
Som dere ser på bilde over, er Lombard Street ikke bare en vanlig street. Veien går i sikk-sakk ned en bakke, men svære velstelte bed på siden. 
Det går dessverre ikke an å gå opp veien siden det trossalt er en bilvei, men det er trapper langs sidene hvor det er mulig å gå. 
Det er kanksje ikke kjempe interresant for mange av dere, men det var kult å være.Sjømannskirken
Her kan man gå for litt gratis kaffè, te og vaffler! De har også en koisk hvor de selger norske varer og lignende. De hadde alt fra kvikk lunch til kromkake-jern.
Jeg kjøpte meg en solo,  naam. Den smakte faktisk best i USA.Cable Car
Kanskje enda en av tingene San Fran er mest kjent for. Trikken som går i den bratteste bakken (den på bildet osver) hadde vente tid i flere timer hver eneste dag. Uansett når på dagen vi gikk fordi trikkestoppet var det kø flere blocks nedover. Vi valgte å ta en annen trikk som var omtrent like bratt og ingen kø. Hvis jeg ikke husker feil hadde den bratteste bakken en stigning på 31%. Det er ganske bratt!China Town
China town var vel ganske likt china town andre steder. Full av jalla sjapper, kinesiske resturanter osv. men det var absolutt kult å gå der. Innimellom var det vanlige butikker som solgte alt fra mobil deksler til klær og suvenirer. I området rundt inngangen til China town ligger alle de eksklusive butikkene som Chanel, LV, Armani osv. som også er verd å få med seg.

 

Shopping generelt
Her er det ikke mer å si enn at shoppingen i USA er laaaaaangt bedre enn i Norge!
Eget innlegg om dette kommer senere!


 

Last night in San Fran

  • 14.07.2012 kl. 08:08

Okei, så det ble ikke noe innlegg i går.
Jeg var fullstendig utslitt etter sykkelturen som tok hele dagen. Vi begynte dagen med å leie sykler i sentrum før vi syklet til Golden Gate Park, videre til broen og over(!) før vi til slutt endte opp i en kjempe koselig by som het Sausalito. Der måtte vi vente i noen timer før vi fikk plass på en ferge tilbake.
Når vi endelig kom hjem hev jeg i meg en matbit før jeg sluknet før klokken var 22.

Nå er kofferten pakket og alt er klart til avreise i morgen. Jeg blogger fra mobilen nå så har ingen bilder fra verken sykkelturen eller dagens shoppingrunde. Jeg skal vise alt dette når jeg kommer hjem til Norge. Kors på halsen!

Blogges i kalde Norge ;*

På Alcatraz

  • 12.07.2012 kl. 09:43

Hei!

Her er klokken 12.40AM, og det er så vidt jeg klarer å holde øynene åpne.

Det har vært litt stille i det siste. Her går det i ett fra tidlig morgen til kveld. I dag var vi blant annet på Koit (Coit?) tower, vi tok trikken i de sinnsyke bakkene San Francisco er kjent for, og vi besøkte Alcatraz. Det var utrolig stilig og skummelt, alt på en gang.
Det ble såklart litt shopping i dag også :-D

Jeg tenker å skrive litt om dette i morgen. Tok såklart en god del bilder som jeg også legger ut da.
Her får dere et liten smakebit,

Nå skal jeg sove! Håper dere har en fin ferie hvor enn dere er!

Another day in Cali

  • 07.07.2012 kl. 06:08

Hei alle sammen! 

Mens vi var ute hadde min tante disket opp med herlig middag. Nå er det like før jeg sprekker. Jeg tror ikke jeg har vært ordentlig sulten en eneste gang mens vi har vært her i statene.
Til og med på flyet over atlanteren ble vi foret med mat hele tiden. Fra flyet lettet gikk det ikke lenge før første servering, og de fortsatte med jevne mellomrom helt til vi landet i New York 8(!) timer senere.
Flyet derfra videre til California var litt mer chabby siden det var innenlands. Man må kjøpe maten selv, den er som regel dyr og det er ikke særlig utvalg heller.

Anyways,. Vi dro innover til sentrum i dag. Gikk en tur i Chinatown og til en berømt gate som heter Lombard street. Hvorfor den er så berømt ser dere på bildene under. 

 

Etter å ha gått opp Lombard street (som dere ser er sinnsykt bratt og svingete), gikk vi til sjømannkirken. Der fikk vi servert vaffler og saft, i tillegg til at de solgte alt fra kvikklunsj til Toro fiskesuppe. 
Jeg kjøpte såklart en Solo når vi først var inne i den eneste "butikken" på denne siden av jorden som selger den.

Med trikken og gøye amerikanere (eller turister) i bakgrunnen. 

Fra i morgen skal vi bo på hotell resten av tiden i usa. Jeg vet ikke hvordan det blir med internett der, men jeg regner med de har det.
Isåfall vil oppdareringen fortsette som vanlig, kanskje tilogmed oftere :-) 

Stay tuned!

Update fra Cali

  • 06.07.2012 kl. 06:34

Hei!

Dag 3 i Cali, på tide med en liten oppdatering.

I dag har vi tilbrakt dagen i Berkeley. Vi gikk en tur til universitetet hvor min onkel jobber. University of California. Jeg ble helt overrasket over hvor stort det var. Skolen med alle byggene, og hele campus var enormt! Døde litt når vi gikk fordi sorority houses. Dere vet, kappa, gemma, alpha ovs. Jeg var sikker på at det bare var sånn de hadde på film. Haha, elsker usa! 
Jeg kjøpe en del klær fra butikken på campus. Type UCLA klærene fra bikbok, men disse er ekte vare! 

Vi var innom noen butikker på veien hvor jeg kjøpte en del ting også.

Litt av innkjøpene;

Lewis bukse, Fifty Shades of Grey bok nr1 i serien, converse sko, to par Toms sko. En god del klær fra Universitetet.
Rosa skjorte, lilla (ikke blått) skjørt og en awsome kjole som jeg må vise dere bedre senere :-)
 

Topper fra Urban Outfitters, deilig genser fra en turistbutikk på Pier 39 + litt dilldall fra Sephora. 
Skal hamstre mer av Bare Minerales, her går de for halve prisen enn hjemme!


I går, på selveste 4th of july, nasjonaldagen i usa, kjørte vi til Golden Gate Bridge og et lighthouse som het Point Bonita.
Her blåste det veldig kraftig så ingen av de 3950bildene som ble tatt var særlig vellykket. 
 På vei til Point Bonita med Golden Gate Bridge i tåken bak.

Senere på kvelden var det stor feiring med (sinnssykt) mye folk og fyrverkeri i sentrum.

Hvordan er deres ferie? :-) 

Fremme i California!

  • 03.07.2012 kl. 16:21

Hei dere!

Etter 22-timers reise og en god natt søvn er jeg endelig på plass i California og San Fransisco!

Klokken er nå 07.15 og jeg er lys våken. I Norge er den vell rundt 4-5 på ettermiddagen? Så langt har jeg ikke særlig jetlag bortsett fra at klokken er litt vell tidlig, men jeg gruer meg til hjemreisen. Det er da jetlaget virkelig slår inn. Haha

Før det skal jeg nyte tiden og ukene i San Fran!
Siljus er også på ferie i USA, og er for øyeblikket i samme stat som meg. Gleder meg til å møte henne i sentrum av byen senere!

Har dere en fin ferie sålangt?

Hanne

Hei! Mitt navn er Hanne, 24år fra Bergen. Jeg er en reiseglad jente med stor interesse for mote, skjønnhet og velvære samt trening og en sunn og aktiv livsstil.
Kontakt: hadaot@hotmail.com


Follow


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no