In bed all day

  • 21.09.2016 kl. 16:05

Hei alle dere! 
Til tross for at jeg var litt småsyk hadde jeg en kjempefin bursdagsfeiring med familien på lørdag, men ting took a turn for the worse dagen etter. Da jeg våknet på søndag kjente med en gang at formen var helt på bånn, og streptokokkhalsinfeksjonen var tilbake. Siden det har jeg ikke gjort stort annet enn å ta det helt med ro å fokusere på å bli frisk med litt hjelp av en penicillinkur. Hjemreisen til Stavanger måtte jeg utsette noen dager siden jeg ikke følte meg i form til å reise. Jeg er fortsatt ikke helt frisk, men heldigvis på bedringens vei :-)  Her har jeg samlet et par triks til hvordan håndtere de kjipe dagene. ♥

  

 

1. Varm te med ingefær, sitron og honning

Drikk masse varm te, det lindrer en sår hals godt. Hvis du i tillegg har oppi en bit rå ingefær, litt sitron og honning har du også en mikstur av sunne ingredienser som gjør kroppen og immunforsvaret godt. 

 

2. Hold deg hydrert

Når man er syk, spesielt ved feber, svetter man mye mer enn vanlig. Jeg regner med de fleste av oss har opplevd å våkne midt på natten i en klam seng og gjennomvått hår. Svetting når man er syk er en god ting da det viser at kroppen jobber med å kvitte seg med avfallsstoffene. Derfor er det også viktig å drikke rikelig med vann for å holde seg hydrert. Drikk gjerne litt 100% appelsinjuice i løpet av dagen også. Det er proppfullt av c-vitamin, noe som er gull verd når det kommer til å holde seg frisk, og det smaker det jo såå godt. 

 

3. Søvn er viktig

Nok søvn er viktig siden kroppen bruker tiden du sover til å reparere seg selv. Så tillat deg selv å være syk, ro ned tempoet, slå av vekkerklokken og sett mobilen i flymodus når du legger deg på kvelden for å blokkere ut alle forstyrrelser. På kvelden elsker jeg å tulle meg inn under dynen (gjerne sammen med en varmeflaske) å sette på sovelisten min på spotify. Da roer pulsen seg og de slitsomme søvnløse nettene, blir litt mindre slitsom. :-)

Spillelisten finner dere her.

 


 

I tilfeller som forkjølelse eller influensa kan det være lurt å la kroppen gjøre jobben med å ta knekken på bakteriene som herjer selv. Men av og til trenger kroppen hjelp i en sterkere form. Lytt til kroppen din, det er du som kjenner den best!

3 Kommentarer

Henriette Celin

21.09.2016 kl. 16:22
Kjedelig da, men fine tips ^^

God bedring <3

lisarorvik

21.09.2016 kl. 16:39
Så heelig med slike dager :)

sarajaneeth

21.09.2016 kl. 17:51
Bra du er på bedringens vei ☆ gode tips

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hei! Mitt navn er Hanne, 24år fra Bergen. Jeg er en reiseglad jente med stor interesse for mote, skjønnhet og velvære samt trening og en sunn og aktiv livsstil.
Kontakt: hadaot@hotmail.com


Follow


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits