Forberedelser til skolestart

  • 18.08.2016 kl. 14:15

På mandag er det skolestart, og jeg tar fatt på mitt tredje og siste år i bacheloren min på BI. Det siste året er kanskje også det viktigste og mest utfordrende i hele graden. Man skal velge fordypning, skrive bachelor, delta på jobbsøkerkurs osv. Jeg er superspent og fylt med forventninger til det nye semesteret. Motivasjonen er på topp og jeg gleder meg til å komme i gang med hverdagen igjen.

Her har jeg laget en liten liste med ting som kan være lurt å sette seg inn i før studiestart. Enjoy ♥


 

Kjøp/ salg av pensumbøker

Pensumbøker er dyrt. Sykt dyrt. Derfor lønner det seg ofte å kjøpe bøkene du trenger brukt av andre studenter. Jeg vil tro at de fleste skoler har ulike kjøp/salg av pensumbøker-grupper på facebook, ellers finner man mye på finn.no. Mange tilbyr også "pakkepriser" hvis man kjøper flere bøker samtidig, så her er det penger å spare. Bare pass på at du alltid har nyeste utgave av boken :-)

Så fort jeg kommer til Stavanger skal jeg legge ut mine pensumbøker fra forrige skoleår til salgs. Om noen av leserne mine skal begynne på 2år markedsføringsledelse på BI - hollar at me!

 

Betale semesteravgift

På BI får vi utdelt stipend før semesteravgiften må betales, (i motsetning til andre høyskoler hvor semesteravgiften må betales før stipendet utdeles) dermed er det ingen "hastverk" med å betale regningen, men den må for all del ikke gå i glemmeboken av den grunn. Det beste er å betale avgiften så fort fakturen blir lagt ut på studentportalen, så er det en ting mindre å huske på. På BI blir man også automatisk meldt på alle fagene man skal ha hvert semester, men på andre skoler er dette noe man som oftest må gjøre selv.

 

Timeplan

Før studiestart er det lurt å bli kjent med den nye timeplanen for semesteret. Jeg noteter alt skolerelater som undervisning, frister til innlevering, arbeidskrav osv i min persnolig almanakk som jeg har med meg overalt. Jeg har omtrent hele livet mitt i den boken, haha! Om det f.eks. skulle dukke opp en ekstra vakt på jobb, kan jeg bare bla opp i boken min å se om jeg er ledig. BI har også en tjeneste hvor man kan kan få timeplanen direkte inn på kalenderen på Iphone. Kalenderen på mobilen oppdateres automatisk om det er endringer på BI timenplanen også. Helt genialt :-) 

 

Studentrabatt

Det er noen perks med å være student. Mange bedrifter tilbyt nemlig reduserte priser til alle studenter. Man får blant annet rabatter på butikker, resturanter, cafèer, på barer, kino, på bussen osv. Jeg har selv vært med å inngå slike avtaler da jeg var med i markeds- og næringsutvalget i BIS, likevel glemmer jeg alltid å spørre om studentrabatt når jeg handler. Det er det slutt på nå, jeg skal bli myye flinkere til å ta nytte av studentrabatter mens jeg enda har muligheten.
Last ned studentbevis-appen slik at du alltid er forberedt, å sett deg inn i hvilke bedrifter som tilbyr rabatter i ditt område. 
  

2 Kommentarer

Henriette Celin

18.08.2016 kl. 17:18
Flotte tips!

Hanne

18.08.2016 kl. 17:29
Masse lykke til - så spennende! :) Jeg ble faktisk ferdig utdannet lærer nå før sommeren, og det er helt fantastisk! Men skal ikke begynne i jobb helt enda.. Trenger et friår etter alle årene med skole og stress :)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hei! Mitt navn er Hanne, 24år fra Bergen. Jeg er en reiseglad jente med stor interesse for mote, skjønnhet og velvære samt trening og en sunn og aktiv livsstil.
Kontakt: hadaot@hotmail.com


Follow


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits