Mini Kreta Guide

  • 08.08.2016 kl. 18:45

Hei! Det siste jeg skrev var at vi blogges fra Hellas, det skjedde altså ikke. Dagene flyr virkelig når man er på ferie, og jeg ville nyte hvert sekund av den.

Jeg har vært i Hellas og på Kreta en del ganger før, så jeg vil påstå at jeg er ganske godt kjent på øyen. Derfor har jeg laget en mini Kreta guide, hvor jeg deler mine opplevelser, og jeg håper dere finner mine tips og anbefalinger hjelpsom. :-) 

 


 

REISEN

Fra Bergen tar selve flyreisen tar litt i overkant av 4 timer, og det er ikke mangel på flyselskaper som tar deg ned til varmen. Du kan også bestille pakkereiser med reiseselskaper som Ving, Startour, Apollo osv.

 

HOTELL

Det være lurt å først bestemme hvilke by og område du vil tilbringe ferien i, før man tar fatt på hotellsøket. Om man først peiler seg inn på hvilke by og område man vil besøke, blir ikke hotellsøket like overveldende, å det er lettere å finne det perfekte hotellet med den perfekte beliggenheten for ferien din. 

Min favorittby å feriere i på Kreta er Chania, og mitt favoritt område må bli Platanias. :-) Der bor man nærme stranden, samtidig som det finnes mange resturanter og butikker i område. Dessuten er storbyen Chania bare en liten busstur unna. Hotellet vi bodde på denne gang het Erato, og lå rett på stranden. Herlig!

 

OPPLEVELSER

Det er deilig med late dager på stranden, men innimellom kan det være godt å fylle dagene med nye opplevelser også. Jeg har selv testet ut en del utflukter på Kreta gjennom årene, og her er mine favoritter:

· Ruinene i Knossos og Heraklion 
· Stranden Elafonisi, som er Kretas svar på Maldivene
· Fottur i Samaria ravinen

På Kreta kryr det av skjulte perler i form av kule grotter og fine strender som også er verd et besøk. Agia Sofia grotten i Topolia er utrolig stilig, og beachen i Paleochora er veldig fin og litt mindre folksom enn Elafonisi. Badeland finnes det også mange av, som er perfekt hvis man reiser med barn. 
Selv kunne jeg absolutt tenkt meg å besøke Spinalonga en dag.

Den eneste utflukten jeg skulle ønske jeg hadde droppet var sjørøvercruise fra byen Rethymnon. Båtturen skulle ta et par timer, men pga høye bølger måtte båten seile i sikksakk, og det gjorde at turen ble myye lengre enn planlagt. I tillegg var det mange som ble båtsyk, og la oss bare si at disse menneskene ikke
hadde noe filter på hvor det er greit å kaste opp. Spy, spy og spy er stikkord på denne turen. Det er mulig vi bare var uheldig med valg av dag å gjennomføre utflukten på, men jeg har ikke noe som helst behov for å gjøre det igjen. That's for damn sure!


 

GO ACTIVE

Samaria ravinen, som jeg nevnte under favoritt opplevelser, er en gåtur gjennom en kløft i fjellet. Hele turen fra toppen av fjellet og ned til stranden er ca 18,2 km, men det er mulighet å bli kjørt de siste 2 km dersom man skulle ønske det. Det er en lang tur hvor man går i mange timer, men siden man går nedover er det ikke en spesielt tung tur. Terrenget derimot er ganske røft så det er lett å vrikke en fot. Samaria Ravinen er faktisk Europas lengste ravine!SHOPPING

På Kreta finnes det masser av markeder og lokale butikker hvor man får tak i alt fra frukt og fisk, til klær, lærprodukter, sko og souvenirer. På Kreta er de også stor på oliven, og man kan få kjøpt omtrent alt mellom himmel og jord laget av oliven. Et lite tips; fuktighetskremmene er helt amazing!

I større byer som Chania finner man også et ganske så bra utvalg av kjedebutikker som f.eks. H&M, Sephora, GANT, Pull & Bear, Bershka, ZARA osv. Et lite tips er å sjekke åpningstidene før du tar turen inn til byen. Jeg har hatt et par bomturer hvor vi har kommet midt i siestaen. 

 

Hvis det er noe mer dere lurer på, skriv gjerne i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan ♥ 

6 Kommentarer

flott og praktisk innlegg <333

Hanne

08.08.2016 kl. 19:10
Rikke: Så bra du likte det :-) Ha en fin kveld!

lisarorvik

08.08.2016 kl. 18:55
Kjempe fine tips, her lærte jeg mye nytt :) (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

Hanne

08.08.2016 kl. 19:20
lisarorvik: Så bra du likte det! :-) Ønsker deg en fin kveld.

Sunniva

08.08.2016 kl. 19:09
Håper du storkoste deg på ferie <3 Gleder meg til å høre om det når du er back in town!

Hanne

08.08.2016 kl. 19:23
Sunniva: Det gjorde jeg! :-) Gleder meg til å komme tilbake :-D See you soon<3

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hei! Mitt navn er Hanne, 24år fra Bergen. Jeg er en reiseglad jente med stor interesse for mote, skjønnhet og velvære samt trening og en sunn og aktiv livsstil.
Kontakt: hadaot@hotmail.com


Follow


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits