4 ting å glede seg til på 17.mai

  • 16.05.2016 kl. 14:15

I morgen er selveste 17.Mai, Norges store festdag. Jeg gleder meg såå mye til morgendagen, og har i den anledning snekkret sammen noen av grunnene jeg elsker 17.Mai! 

 

1. Bunad! For meg er den største gleden med 17.mai feiringen at jeg får ta på meg det fineste plagget jeg eier, nemlig bunaden min. Jeg føler meg alltid så fin i bunaden, å det er virkelig noe jeg bærer med stolthet. Jeg er så takknemlig for at jeg fikk bunad til konfirmasjonen, selvom jeg på den tiden ikke var like gira. Jeg har forresten nordlandsbunad (den blå som representerer kysten) siden pappa opprinnelig er fra Mo i Rana. Blåfargen på bunaden passer meg perfekt. Faktisk så er det kun meg og min farmor i min nærmeste familie som har nordlandsbunad, det gjør det betyr litt ekstra for meg. 

2. Fest frokost. Et av høydepunktene med nasjonaldagen er den tiden om morgenen får familien, eller vennegjengen samles rundt bordet som er dekket til fest. For ikke å snakke om 17.mai lunsjen, hvor enda mer deilig mat nytes med god samvittighet. 

3. 17.Mai toget i byen. Den blir ikke riktig 17.mai stemning uten folketoget i sentrum. Jeg har selv gått i toget flere ganger, både med turnlaget, cheerleadingen og ikke minst som russ. Hele slekten har et fast møtepunkt hvor vi alle treffes og ser på toget sammen. Da er stemningen på topp!

4. Tradisjoner. Alle punktene over er tradisjoner som går igjen hos oss hvert eneste år, (utenom det året jeg feiriet 17.Mai i Los Angeles så klart) Som dere sikkert vet er jeg midt oppi noen veldig travle eksamensdager, men selv ikke det skal sette en stopper for feiringen av 17.mai. Jeg kan rett og slett ikke vente med å ta på med bunaden, drikke champagne til frokost med gode venner og se folketoget i byen. Denne dagen skal fylles med godt humør og fylles med gode minner, dermed blir alt av logistikkboken pakket langt vekk. Out of sight, out of mind, er det ikke det man sier? :-) 

 

Ønsker dere alle en kjempe fin 17.mai feiring! Gratulerer med dagen ♥

4 Kommentarer

Henriette Celin

16.05.2016 kl. 15:53
Helt enig i punktene. Det å bære bunaden er en ære, og jeg liker veldig godt å gå i den. Frokosten er også fin og spesiell med familien den dagen, samtidig som det er koselig å se på toget i sentrum etterpå ^^

Ha en riktig god 17.mai i morgen :-D

Pernille

16.05.2016 kl. 16:16
Så fine kjoler på to flott jenter :) Ønsker deg en kjempefin dag videre, og en flott feiring i morgen!

krist.in

19.05.2016 kl. 20:48
håper din 17 mai ble bra ! <3

Hanne

20.05.2016 kl. 17:49
krist.in: Det ble den så absolutt :-) Ønsker deg en fin helg!

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hei! Mitt navn er Hanne, 24år fra Bergen. Jeg er en reiseglad jente med stor interesse for mote, skjønnhet og velvære samt trening og en sunn og aktiv livsstil.
Kontakt: hadaot@hotmail.com


Follow


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits